NOS Nieuws

Wekdienst 28/6: EU-top over migratie en jongen (12) vaart Kanaal over

Goedemorgen! Hoe leidt de Europese Unie de migratie in goede banen? De Europese regeringsleiders praten er vandaag in Brussel over.

Het blijft vandaag droog en de zon schijnt bijna overal. Het wordt zomers warm met in de middag temperaturen tussen de 24 en de 28 graden.

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor. Let op: in het streekvervoer wordt gestaakt!

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vandaag en morgen komen de Europese regeringsleiders in Brussel bijeen. Migratie is het belangrijkste onderwerp, maar het gaat ook over de NAVO en de handelsoorlog met de VS
  • De staking in het streekvervoer gaat de tweede dag in. Volgens de FNV staakte gisteren 85 procent van de chauffeurs
  • Opnieuw een belangrijke dag in het proces tegen Willem Holleeder. De rechtbank is gevraagd een eerste oordeel te vellen over het bewijs in de zaak over de moord op Cor van Hout
  • Vandaag zijn de laatste poulewedstrijden op het WK Voetbal. Om 16.00 uur Senegal - Colombia en Japan - Polen en om 20.00 uur Engeland - België en Panama - Tunesië. Allemaal te zien bij de NOS!

Wat heb je gemist?

NASA heeft de lancering van de Webb-ruimtetelescoop voor de derde keer in een jaar uitgesteld. De opvolger van de befaamde Hubble-telescoop gaat nu op zijn vroegst eind maart 2021 de ruimte in. Dat zou eigenlijk oktober dit jaar zijn. De vertraging kost de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie een miljoen dollar per dag.

Technici werken aan het koelingssysteem van de Webb-telescoop

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Een 12-jarige Franse jongen is het Kanaal in een Optimist-zeilbootje in een recordtijd overgestoken. Tom Goron deed er 14 uur en 20 minuten over om van het Engelse eiland Wight bij Portsmouth naar de Franse havenstad Cherbourg te varen.

Tom Goron bij aankomst in Cherbourg

Goron brak het record dat in 2016 werd gevestigd door de toen 15-jarige Violette Dorange, ook uit Frankrijk. Zij was de eerste die de oversteek in een Optimist waagde en zette een tijd neer van 14 uur, 56 minuten en 47 seconden.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl