Ed Sheeran eerder dit jaar op de rode loper in Berlijn
NOS Nieuws

Duits concert Ed Sheeran verplaatst na rel over bomenkap

Een openluchtconcert van de Britse popster Ed Sheeran in Düsseldorf is noodgedwongen verplaatst naar Gelsenkirchen. De gemeenteraad van de Duitse stad weigerde toestemming te geven voor de show op 22 juli, omdat daarvoor 104 bomen moesten worden gekapt.

De 85.000 kaartjes waren al maandenlang uitverkocht. Het podium zou verrijzen op de locatie van de reeks bomen, die staan op het parkeerterrein van de jaarbeurs. De burgemeester van de stad beloofde een royale, groene compensatie voor de geplande bomenkap.

Demonstratie

Desondanks bleven de partijen CDU, Groenen, Linke en Vrije Kiezers in Düsseldorf fel tegen. De kwestie zorgde al langere tijd voor een verhitte discussie in de lokale politiek. Een groep demonstranten voerde woensdag actie voor het gemeentehuis, tegen de komst van de openluchtshow.

Nu zijn er twee vervangende concerten aangekondigd in de Veltins Arena, 50 kilometer verderop in Gelsenkirchen, op 22 en 23 juli. Organisator FKP Scorpio en Ed Sheeran bedankten de fans "voor hun geduld, begrip en steun tijdens de weken van onzekerheid".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl