NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 2/6: handelsoverleg China-VS en vissers in actie

Goedemorgen! Een gespannen handelsoverleg tussen China en de VS vandaag, en boze vissers gaan demonstreren in IJmuiden en Amsterdam.

Het is bewolkt, maar op sommige plaatsen breekt de zon af en toe door. Het wordt 19 tot 23 graden. Landinwaarts zijn ook enkele buien mogelijk, soms met een klap onweer.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • China en VS gaan praten over handel. De Amerikaanse minister Ross is in Peking, net nu China 50 miljard aan importheffingen om de oren heeft gekregen.
  • Vissers gaan protesteren tegen de aanleg van windmolenparken in de Noordzee. Door de windmolens is er minder ruimte om te vissen. Ze protesteren ook tegen de zogeheten 'aanlandplicht': bijvangst mag niet meer zomaar in zee worden gegooid maar moet worden meegenomen naar land. Ze trekken met bussen over de weg en in viskotters over het water naar Amsterdam.
  • CDA-leden komen bij elkaar in Den Bosch voor het voorjaarscongres.
  • Je kunt meedoen met de Plastic Attack: het idee is dat mensen wereldwijd supermarkten wijzen op het gebruik van plastic verpakkingen. Deelnemers aan de actie brengen na het boodschappen doen de lege plastic verpakkingen terug naar de winkel.
Veel producten, zoals broodjes, zijn verpakt in plastic

Wat heb je gemist?

Het Nederlands Huisartsen Genootschap adviseert huisartsen geen cannabis meer voor te schrijven als pijnstiller. Het NHG zegt dat het bewijs dat medicinale wiet een pijnstillend effect heeft te mager is, terwijl bijwerkingen als sufheid wel duidelijk zijn. De brancheorganisatie noemt verder als bezwaar dat cannabis niet geregistreerd is bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, waardoor niet duidelijk is of de mogelijke voordelen wel opwegen tegen de bijwerkingen.

Anders nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Onbeperkt massages en altijd kunnen luieren op een waterbed. Klinkt als een droomleven, maar voor de koeien van kaasmaker Femke (30) uit Deurningen is het dagelijkse realiteit. Volgens Femke hebben haar koeien minder stress als ze op de waterbedden liggen. Daarnaast mogen de dieren de hele zomer op eigen initiatief naar buiten.

En dat zorgt uiteindelijk voor betere kazen. NOS op 3 ging langs om te kijken hoe het werkt:

Koeien op een waterbed

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl