Honderden militaire voertuigen doen mee aan de parade
NOS Nieuws

Noord-Korea viert 70-jarig bestaan met grote parade

In Noord-Korea wordt een grote militaire parade gehouden ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van de regerende Arbeiderspartij. Tienduizenden militairen en honderden militaire voertuigen doen mee aan de parade in de hoofdstad Pyongyang.

Noord-Korea viert 70 jaar arbeiderspartij

Leider Kim Jong-un zei tijdens een speech op het Kim Il-sunplein klaar te zijn voor "elke vorm van oorlog tegen de VS". Hij ging verder niet in op het al dan niet gebruik van wapens.

Verder benadrukte hij in zijn speech dat zijn regering als belangrijkste doel heeft het leven van de burgers zo aangenaam mogelijk te maken.

  • AFP
    Leider Kim Jong-un zei in zijn speech klaar te zijn voor "iedere vorm van oorlog tegen de VS"
  • AFP
    Pyongyang, de stad waar de viering groots wordt gevierd
  • AFP
    Tijdens een militaire parade wordt ook het wapentuig van het land gepresenteerd

Er zijn geen internationale leiders aanwezig bij de parade. Wel zijn er veel buitenlandse journalisten en gasten, onder wie een hoge functionaris van de Chinese Communistische Partij. De Chinese president Xi Jinping feliciteerde gisteren het land al met het zeventigjarig bestaan van de partij.

In Noord-Korea, formeel de Democratische Volksrepubliek Korea, worden geregeld militaire parades gehouden om historische gebeurtenissen te vieren. Tegelijkertijd wordt tijdens een parade het wapentuig van het land gepresenteerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl