Inter en Juve onderuit in Serie A, druk op coaches Inzaghi en Allegri neemt toe

De traditionele Italiaanse topclubs Internazionale en Juventus beleven een beroerde start van het seizoen in de Serie A.

Inter ging zondag met 3-1 onderuit bij Udinese en Juventus verloor met 1-0 bij Monza. De druk op de trainers Simone Inzaghi en Massimiliano Allegri neemt toe.

Ángel Di María verlaat bij Juventus het veld na een rode kaart

Inter leed zijn derde competitienederlaag van het seizoen en Juve slaagde er bij het gepromoveerde Monza voor de vijfde wedstrijd op rij niet in om te winnen in de Serie A. Bovendien verloor de Oude Dame in de Champions League van Paris Saint-Germain en Benfica. Crisis in Turijn dus.

De Deen Christian Gytkjaer scoorde een kwartier voor het einde en bezorgde Monza zo de eerste overwinning van het seizoen. In de 40ste minuut was Juventus-aanvaller Ángel Di María al met een rode kaart van het veld gestuurd voor een elleboogstoot.

Udinese voorlopig aan kop

Inter kwam bij Udinese vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Nicolò Barella, die een vrije trap over de muur in de hoek schoot. Enigszins fortuinlijk kwam de thuisploeg halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Uit een vrije trap vloog de bal via een bovenbeen van Inter-verdediger Milan Skriniar in het doel.

Edin Dzeko treurt in Udine

Denzel Dumfries was kort na rust dicht bij de 2-1 namens Inter. De Oranje-international kopte de bal via de grond net over de lat. Enkele minuten voor tijd kopte de Sloveense verdediger Jaka Bijol uit een hoekschop van Gerard Deulofeu de 2-1 voor Udinese binnen en in de blessuretijd was ook Tolgay Arslan met het hoofd trefzeker.

Napoli blijft aan kop

Napoli blijft ook na de zevende speelronde koploper, door winst in de topper bij AC Milan (1-2).

Nadat oud-Ajacied Sergiño Dest als invaller vlak na rust een penalty had veroorzaakt, schoot Matteo Politano met een gelukje onder de keeper door raak. Olivier Giroud tikte de gelijkmaker binnen, maar Giovanni Simeone bezorgde de regerend kampioen daarna de eerste competitienederlaag.