Chvitsja Kvaratskhelia zorgt voor de bevrijding bij Napoli

Late treffer redt Napoli tegen laagvlieger Spezia, ook Inter en Milan komen goed weg

Napoli heeft de goede lijn drie dagen na de afgetekende zege op Liverpool in de Champions League (4-1) doorgetrokken in de Serie A. In een weliswaar matige wedstrijd werd laagvlieger Spezia met 1-0 verslagen, waardoor Atalanta voor minimaal een dag van de Italiaanse koppositie werd verdrongen.

Later op de avond nestelde AC Milan zich naast Napoli aan kop, dankzij een zwaarbevochten 2-1 zege op bezoek bij Sampdoria. Maar dankzij een beter doelsaldo mogen de Napolitanen zich lijstaanvoerder noemen.

Napoli-coach Luciano Spalletti begon met vijf andere namen ten opzichte van woensdag. De Georgiër Chvitsja Kvaratskhelia zorgde voor het meeste gevaar aan de kant van de 'Partenopei', maar zijn acties leverden geen honderdprocentkansen op.

Ook na de pauze wist Napoli lang niet meer te brengen dan wat schotjes vanaf de tweede lijn. Terwijl Spezia een punt rook en het spel volop vertraagde, sloeg de thuisploeg via Giacomo Raspadori toch nog toe (1-0).

Zeges Inter en AC Milan

Ook Internazionale pakte laat in de wedstrijd de volle buit. Met Stefan de Vrij en Denzel Dumfries in de basis won Inter thuis met alle moeite van Torino: 1-0. Met een mooie actie en dito schot was Torino via Nikola Vlasic het dichtst bij een voorsprong voor rust.

Stefan de Vrij in actie voor Internazionale in de Serie A

Nadat Torino in de tweede helft een kopbal van Antonio Sanabria en een vrije trap van Ricardo Rodriguez gekeerd had zien worden door de sterk keepende Samir Handanovic, sloeg de thuisploeg via een inzet van Marcelo Brozovic vlak voor tijd alsnog toe (1-0).

Kampioen AC Milan maakte het zichzelf moeilijk op bezoek bij Sampdoria. Aanvaller Rafael Leão, assistgever bij de openingstreffer van Junior Messias na zes minuten, had een fraaie omhaal in gedachten, maar raakte een tegenstander: tweede geel, dus rood. De tweede helft was toen amper twee minuten onderweg.

Filip Djuricic, oud-speler van sc Heerenveen, maakte tien minuten na de rode kaart 1-1, maar uiteindelijk stapte Milan toch als winnaar van het veld. Olivier Giroud benutte halverwege de tweede helft een strafschop voor de 1-2.