Lammers viert zijn late 2-2
NOS Voetbal

Lammers redt punt voor Empoli, Schuurs houdt nul, Atalanta weer koploper

Atalanta is weer de nummer één in Italië. Op bezoek bij Monza won Atalanta, waar Marten de Roon, Teun Koopmeiners en Hans Hateboer negentig minuten speelden, met 2-0. De club uit Bergamo gaat alleen aan de leiding in Italië: Napoli en AC Milan staan op twee punten achterstand.

Dankzij een hattrick van Koopmeiners nam Atalanta afgelopen donderdag - 3-1 winst op Torino - voor het eerst dit seizoen de eerste plek in. Maar bij hekkensluiter Monza, de club van Silvio Berlusconi, ging het niet vanzelf voor Atalanta. Pas na een uur spelen kwam het op voorsprong door een doelpunt van Rasmus Hojland.

De 2-0 viel snel daarna, een eigen goal van Marlon, wat het moreel bij het enthousiast meevoetballende Monza wel brak.

De stand in de Serie A

Intussen redde Sam Lammers in Salerno een punt voor zijn ploeg Empoli. Bij Salernitana schoot de oud-spits van PSV en Heerenveen tien minuten voor tijd de 2-2 binnen.

Belangrijk, want het leverde de nummer vijftien in Italië pas het vierde punt in vijf wedstrijden op. Balen voor Tonny Vilhena, die negentig minuten speelde bij Salernitana, want zijn assist op de 2-1 van Boulaye Dia werd iets minder waardevol.

Perr Schuurs

De Italiaanse voetbalavond sloot af met Torino tegen Lecce. Ook daar Nederlandse inbreng: Perr Schuurs begon voor de tweede keer in de basis voor de ploeg uit Turijn.

Torino won met 1-0 door een goal van Nikola Vlasic. De ploeg van Marco Baroni klimt naar plek zes in de Serie A en laat Juventus en Internazionale achter zich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl