Rafael Leão

Leão schittert voor Milan in stadsderby tegen Inter: twee goals en een assist

De naam Rafael Leão viel de afgelopen transferperiode bij onder meer Chelsea. Een clubrecord van 120 miljoen euro zouden de 'Blues' hebben willen betalen voor de Portugees. Tot een transfer kwam het niet.

Mocht het in de winter of volgende zomer alsnog tot een transfer komen, dan zal dat bedrag nog hoger liggen. Leão was met twee doelpunten en een assist de grote man bij AC Milan in de Milanese derby tegen Internazionale. In een pakkend duel met kansen over en weer, werd het 3-2 voor Milan.

Inter begon sterk en kwam heel vlot op voorsprong toen de Argentijn Joaquin Correa zijn Kroatische teamgenoot Marcelo Brozovic prima aanspeelde (0-1). Een fout achterin werd vervolgens door Leäo uitgebuit, de eerste bijdrage van de 23-jarige aanvaller: 1-1.

Marcelo Brozovic viert zijn goal

Milan had nu de wind mee en kreeg met Olivier Giroud vlak voor de rust nog een reuzekans op de 2-1. De Fransman kreeg na de pauze wel zijn doelpunt. Op aangeven van Leão liet hij de bal in het doel draaien.

Zes minuten later gaf Leão met zijn tweede Inter het nakijken. De Portugees speelde zich knap vrij en plaatste de bal met rechts in de verre hoek, een prachtgoal.

Edin Dzeko bracht de spanning terug, waarna Inter de regie weer greep. Dzeko, Denzel Dumfries en Hakan Çalhanoglu kregen nog kansen, maar de gelijkmaker bleef uit. De drie punten brachten regerend kampioen Milan in ieder geval voor even aan kop van de Serie A.