AS Roma-speler Paulo Dybala in actie tegen zijn oude club

Juventus en AS Roma spelen gelijk, AC Milan na zege koploper in Italië

Juventus en AS Roma hebben in de derde speelronde van de Serie A elkaar in evenwicht gehouden. Het werd in Turijn 1-1, wat voor Juve al het tweede puntenverlies betekende. Roma, waar Rick Karsdorp in de basis stond, was de competitie begonnen met twee overwinningen.

Dusan Vlahovic opende de score al na twee minuten door een vrije trap via de onderkant van de lat binnen te schieten. Manuel Locatelli leek de 2-0 voor de gastheren te maken, maar de VAR greep in: Vlahovic had gedurende de aanval hands gemaakt.

Na rust werden de bezoekers sterker en uitgerekend Paulo Dybala stond aan de basis van de 1-1. De Argentijn, die de afgelopen zeven jaar voor Juventus speelde en in die periode vijf keer landskampioen werd, bereikte met een mislukte omhaal Tammy Abraham en die kopte van dichtbij de 1-1 tegen de touwen.

Juvuntus-spits Arek Milik

Met voormalig Ajax-spits Arek Milik als invaller hoopte Juventus alsnog de volle buit binnen te halen, maar de Pool maakte zich juist in de eigen defensie verdienstelijk door kort voor tijd een Romeinse inzet van de lijn te halen.

Milan aan kop

Later op de avond nestelde AC Milan zich dankzij een 2-0 zege op Bologna aan kop, zij het dat AS Roma, Torino en Lazio ook op zeven punten staan.

Milan-uitblinker Charles De Ketelaere schonk zijn ploeggenoten meerdere kansen, maar Rafael Leão was de enige die er in de eerste helft eentje verzilverde.

De Braziliaanse doelpuntenmaker gaf op zijn beurt na rust de gevoelvolle voorzet waaruit Olivier Giroud met een volley uit de draai schitterend de 2-0 maakte.