Na tumultueuze slotfase spelen Juventus en Salernitana gelijk, Atalanta morst punten

Vier rode kaarten, meerdere opstootjes, een afgekeurde 'winnende' treffer in blessuretijd en twee strafschoppen. Juventus en Salernitana hebben er in met name de slotfase een boeiend schouwspel van gemaakt in Turijn.

Toen de kruitdampen waren opgetrokken moesten de ploegen de punten delen in het Serie A-duel: 2-2.

Juventus, met aankoop Angel di Maria nog altijd geblesseerd op de tribune, keek snel tegen een achterstand aan. Antonio Candreva, die ooit een half jaar op huurbasis voor de recordkampioen speelde, werkte de openingstreffer voor Salernitana binnen.

In de blessuretijd van de eerste helft maakte Krzysztof Piątek er vanaf elf meter zelfs 2-0 van na een handsbal van verdediger Gleison Bremer. De Braziliaan maakte zijn fout in de tweede helft goed, door een voorzet van aankoop Filip Kostic snoeihard raak te koppen: 2-1.

Vlam in de pan

Juventus drong in de slotfase aan maar kon zelden gevaarlijk worden, totdat oud-Feyenoorder Tonny Vilhena in het strafschopgebied in aanraking kwam met Alex Sandro, waarna de scheidsrechter onverbiddelijk naar de stip wees. Leonardo Bonucci miste in eerste instantie, maar schoot in de rebound alsnog raak. Daarna sloeg de vlam in de pan.

De stand in de Serie A.

Juventus maakte in de slotminuut van de blessuretijd via oud-Ajacied Arkadiusz Milik de 3-2. De Pool trok, met al geel op zak, zijn shirt uit en kreeg een rode kaart. Vervolgens stapte scheidsrechter Matteo Marcenaro richting de VAR vanwege vermeend buitenspel van Bonucci, die een koppende beweging had gemaakt richting de bal bij de treffer.

Na minutenlang oponthoud en meerdere opstootjes op het veld kregen Juan Cuadrado en trainer Massimo Allegri van Juventus en Federico Fazio van Salernitana ook nog rood en werd de treffer van Milik afgekeurd.

Atalanta gelijk, Koopmeiners belangrijk

Eerder op de dag liet Atalanta voor de tweede keer dit seizoen punten laten liggen. Thuis tegen Cremonese werd het 1-1, waardoor de club uit Bergamo de koppositie moet delen met Napoli en Milan.

Merih Demiral scoorde voor Atalanta

Teun Koopmeiners, al goed voor vier treffers dit seizoen, was opnieuw belangrijk voor de thuisploeg. Hij leek Atalanta op 1-0 te zetten, maar de VAR zag dat ploegmaat Brandon Soppy de bal onderweg knullig met zijn hand toucheerde.

Even later was het toch raak: Koopmeiners zette voor en Merih Demiral kopte binnen.

Atalanta, met ook Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis, kon de winst echter niet over de streep trekken. Na een halve redding van doelman Juan Musso schoot Emanuele Valeri raak.