Denzel Dumfries viert zijn treffer met Edin Dzeko

Dumfries stelt in Tsjechië zege voor Inter veilig, Sporting nekt Spurs in blessuretijd

Mede door een treffer van Denzel Dumfries heeft Internazionale in groep C van de Champions League een broodnodige zege geboekt. Op bezoek bij Viktoria Plzen werd het 2-0 voor de Italianen, die een week geleden op eigen veld nog met dezelfde cijfers onderuit gingen tegen Bayern München.

Oranje-international Dumfries was twintig minuten voor tijd het eindstation van een uitbraak van Internazionale, dat even daarvoor met een man meer was komen te staan na rood voor Pavel Bucha.

Interventie VAR

Bucha kwam veel te hard in op Nicolo Barella, kreeg aanvankelijk geel, maar moest na interventie van de VAR alsnog het veld ruimen.

In de eerste helft had Edin Dzeko de gasten, waar verdediger Stefan de Vrij niet in actie kwam, op voorsprong gezet met een bekeken schuiver in de verre hoek.

Plzen, dat vorige week al met 5-1 verloor van Barcelona, kon zowel voor als na rust amper potten breken.

Cristian Romero (Tottenham) op de grond

In groep D stonden Sporting CP en Tottenham Hotspur tegenover elkaar. Beide ploegen wonnen vorige week hun eerste duel, maar leken in Lissabon een doelpuntloze remise overeen te komen. In blessuretijd bepaalden invallers Paulinho en Arthur Gomes anders: 2-0.

De Portugezen kregen op slag van rust al een enorme kans na een geweldige dribbel van Marcus Edwards (ex-Excelsior). Edwards ging een combinatie met Trincão aan en dacht te scoren. Doelman Hugo Lloris voorkwam echter de voltooiing van het huzarenstukje van de Engelsman.

Na de pauze kwam Harry Kane namens de Spurs nog dicht bij een goal. Sporting-keeper Antonio Adan kreeg de inzet van de spits pas in tweede instantie onder controle.

Het venijn zat echter in de staart van de ontmoeting. Lloris redde nog knap op een inzet van Pedro Porro, maar Paulinho trof even later met het hoofd doel. Het slotakkoord was voor Gomes met een individuele actie.