Trump met verband, op de achtergrond zijn zonen Eric en Donald jr.
NOS NieuwsAangepast

Trump maakt met verband op oor opwachting op Republikeinse conventie

Donald Trump is voor het eerst voor het publiek verschenen sinds de aanslag in Pennsylvania. Hij maakte zijn opwachting tijdens de eerste dag van de Republikeinse conventie in Milwaukee.

Trump kwam binnengelopen met een verband om zijn oor. Hij raakte gewond aan zijn rechteroor bij de aanslag in Pennsylvania. De oud-president werd in de zaal uitvoerig toegejuicht door zijn partijgenoten terwijl zanger Lee Greenwood God Bless the USA zong. Trump balde opnieuw zijn vuisten, zoals hij ook deed toen hij na de aanslag werd weggevoerd door zijn beveiligers.

Toen Trump binnenliep klonk er applaus:

Zo werd Trump ontvangen op de Republikeinse conventie

Het publiek scandeerde onder meer "We love Trump" en "Fight, fight, fight". Trump kwam niet het podium op, maar ging naast zijn gisteren gekozen running mate J.D. Vance in het publiek zitten. Ook onder anderen zijn zoon Donald Trump junior en voormalige Fox News-presentator Tucker Carlson zaten bij hem in de buurt.

Nadat de eerste dag van de bijeenkomst officieel was afgesloten, liep Trump onder zware beveiliging langs een deel van het publiek en schudde hij de hand van een aantal aanhangers.

Donderdag zal hij het publiek op de conventie toespreken en zijn nominatie als presidentskandidaat aanvaarden. Trump werd gisteren officieel genomineerd als presidentskandidaat voor de Republikeinen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl