Louis van Gaal
NOS Voetbal

Van Gaal ziet officiële rol bij Ajax niet zitten: 'Gezondheid gaat voor'

Louis van Gaal is niet de reddende engel voor Ajax. In de wandelgangen werd zijn naam de afgelopen tijd al herhaaldelijk genoemd om de Amsterdamse club weer op de rit te krijgen. In welke rol dan ook.

Dat gebeurde opnieuw na de onverkwikkelijke gebeurtenissen van zondag, toen de thuiswedstrijd tegen rivaal Feyenoord bij een 3-0 achterstand gestaakt werd en later op de dag technisch directeur Sven Mislintat het veld moest ruimen.

Gezondheid

Maar de 72-jarige Van Gaal, die de Amsterdammers in de jaren negentig als trainer naar drie landstitels en winst van de UEFA Cup en Champions League leidde, heeft aan de NOS laten weten dat Ajax geen optie is. "Mijn gezondheid gaat voor."

De oud-bondscoach, die op de tribune zat tijdens Ajax-Feyenoord, heeft prostaatkanker en staat voortdurend onder behandeling. Hij vertelde onlangs de afgelopen periode opnieuw te zijn geopereerd.

"Coach van een club zie ik niet meer zitten", maakte Van Gaal duidelijk. Coach van een land worden, sluit hij niet bij voorbaat uit, maar voegde hij eraan toe: "Dat is afhankelijk van veel factoren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl