Sven Mislintat
NOS VoetbalAangepast

Ajax ontslaat technisch directeur Mislintat met onmiddellijke ingang

Ajax heeft technisch directeur Sven Mislintat per direct ontslagen. "Het gebrek aan een breed draagvlak binnen de organisatie is de reden voor dit besluit", meldt de club in een persbericht.

"Diverse pogingen om het bredere draagvlak te herstellen hebben niet tot het gewenste resultaat geleid en dat leidt tot onrust in en rond de club, ook door de teleurstellende prestaties", aldus interim-directeur Jan van Halst.

Chaos

In een eerste persbericht meldde Ajax nog dat alles "in goed overleg" was gegaan, maar een paar minuten later kwam een gecorrigeerde versie binnen en dat deel was verwijderd.

Chaos alom dus in Amsterdam, waar eerder op de dag de Klassieker Ajax-Feyenoord bij een 0-3 stand gestaakt moest worden omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid.

Van Halst: "Sven heeft zich de afgelopen maanden enorm ingezet voor Ajax. Daarvoor zijn we hem dankbaar. Het is nu in het belang van de club om zo snel mogelijk met vereende krachten de sportieve weg weer omhoog te vinden."

Onderzoek

Ajax benadrukt dat het beëindigen van de samenwerking met de 50-jarige Mislintat losstaat van het afgelopen woensdag aangekondigde onderzoek naar de Duitser door een forensisch accountant, die de transfer van Borna Sosa onder de loep neemt.

Ajax kocht de Kroatische linksback via een Duits zaakwaarnemerskantoor, dat - zo bleek uit onderzoek van de NOS - aandelen bezit in een privébedrijf van Mislintat.

Mislintat trad op 19 mei in dienst van Ajax. Hij had voor zijn komst naar Amsterdam onder meer zijn sporen verdiend als hoofdscout van Borussia Dortmund en Arsenal.

Studio Voetbal over ontslag Mislintat: 'Aankopen weggegooid geld'

De afgelopen periode stapelde het negatieve nieuws rondom Ajax en Mislintat zich op, met de gestaakte klassieker tegen Feyenoord van zondagmiddag als enorm dieptepunt.

De Duitser haalde in de afgelopen transferperiode voor in totaal bijna 110 miljoen euro liefst twaalf nieuws spelers naar Ajax, maar vrijwel geen enkele aankoop bleek dit voetbalseizoen tot nu toe een succes in Amsterdam.

De korte en tumultueuze Ajax-carrière van Mislintat

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl