NOS Voetbal

Technisch directeur Mislintat gelooft in aankopen: 'We gaan een beter Ajax zien'

Mislintat gelooft in aankopen: 'We gaan beter Ajax zien'

Sven Mislintat kreeg van Ajax de taak om de metamorfose van de selectie vorm te geven en een metamorfose werd het. De Duitse directeur voetbalzaken ging los op de transfermarkt en sleepte de ene na de andere onverwachte aanwinst binnen, voor in totaal 108 miljoen euro.

"Maar we hebben ook voor 160 miljoen euro verkocht", verdedigt Mislintat de enorme uitgaven. "Onze beste spelers zijn vertrokken, met Edson Álvarez, Mohammed Kudus en Jurriën Timber."

Nu de transferperiode is gesloten, mogen de Twaalf van Mislintat het laten zien. "Vanaf nu gaan we een ander en beter Ajax zien", belooft Mislintat. "Onze ambitie is om alles te winnen en om de titel te spelen. Maar ook moeten we de coach en het team de tijd geven om met deze groep mensen in drie tot zes maanden het beste Ajax te krijgen,"

'Het maakt niet uit in welke competitie ze spelen'

Tegen Fortuna kwamen acht van de twaalf aankopen in actie. Trainer Maurice Steijn uitte na de 0-0 in Sittard zijn twijfels. "Ik hoop dat de gehaalde spelers goed genoeg zijn om alle puzzelstukjes in elkaar te laten vallen", zei hij. "We hebben veel kwaliteit verloren. Ik hoop dat ze allemaal kunnen brengen wat Sven van ze verwacht."

Mislintat legt uit waarom zijn 'diamantenogen' vielen op bepaalde spelers, waarvan geen een uit de eredivisie. "Het maakt niet uit in welke competitie ze spelen", legt hij uit. "Wat ik belangrijk vind, zijn de eigenschappen, de speelstijl, de kwaliteit op het veld."

Mislintat verdedigt transferkeuzes: 'Ajax behoudt identiteit'

Josip Sutalo (voor 20,5 miljoen van Dinamo Zagbreb) en Georges Mikautadze (voor 16 miljoen van FC Metz) waren de twee duurste aankopen van Ajax deze transferzomer. Mislintat legt uit waarom de Kroaat en de Franse Georgiër waar voor hun geld betekenen.

"Mikautadze is geweldig tussen de linies en kan op verschillende posities voorin uit de voeten", zegt Mislintat. "We hadden door het vertrek van Dusan Tadic zo'n speler nodig en hij was verreweg de beste speler voor ons budget. Dat geldt ook voor Sutalo, met afstand de beste speler die Ajax kon kopen voor 20 miljoen op de Europese markt."

'Identiteit Ajax blijft behouden'

Dat Ajax met al die nieuwe namen en met het vertrek van clubiconen als Tadic en Davy Klaassen zijn identiteit kwijtraakt, bestrijdt Mislintat. De Duitser wordt dan even fel, wijst op Jorrel Hato en de andere producten van de jeugdopleiding in het elftal en in de selectie. "Ze zijn er nog, de identiteit is er nog."

En in zijn zoektocht denkt de Duitser ook spelers te hebben gevonden die passen bij Ajax. Daarom voerde hij met elk van de aanwinsten persoonlijke gesprekken. "Als je het shirt van Ajax draagt, moet je winnen.. Als je met een speler spreekt, moet je voelen dat hij niet bang is voor ons te spelen. Dat hij die druk aankan."

Kijk hieronder naar discussies in Studio Voetbal over het aankoopbeleid van Ajax:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl