Jakobsen kwam in de vierde etappe hard ten val
NOS Wielrennen

Jakobsen niet meer van start in Tour: 'Onmogelijk Parijs te halen'

Fabio Jakobsen stapt niet meer op de fiets in de twaalfde etappe van de Tour de France. De sprinter kwam hard ten val in de vierde rit, die vorige week dinsdag werd verreden.

Op het racecircuit van Nogaro maakte Jakobsen meermaals contact met andere wielrenners in de slotkilometers van de etappe, waarna hij tegen het asfalt smakte. Hij hield er meerdere schaafwonden aan over, onder meer op zijn schouder en been. Ook had hij verschillende kneuzingen.

Jakobsen koerste de afgelopen week verder in de hoop te herstellen, maar ook gisteren kon hij in de massasprint niet meekomen met de andere sprintkanonnen. De komende dagen staan er bovendien zware bergetappes op het programma.

'Onmogelijk Parijs te halen'

"Het liefst rijd ik door tot Parijs", zegt de 26-jarige Jakobsen. "Maar fysiek gaat het gewoon niet. Het gaat met de dag slechter, dus het is onverstandig om door te gaan. Voor de gezondheid en voor de toekomst."

Die beslissing liet de Nederlandse sprinter niet koud. "Je blijft hopen op een betere dag, maar die dag komt niet. Ik heb vanochtend wel een traantje gelaten", erkent Jakobsen. "Er zijn veel ergere dingen in de wereld, maar je bent hier maanden mee bezig. Je wil hier op je allerbest zijn. Maar het systeem is in de war, presteren gaat niet meer."

Jakobsen baalt zichtbaar van het moeten afstappen in de Tour:

Jakobsen moest 'traantje laten' na besluit uit Tour te stappen: 'Presteren gaat niet meer'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl