AZ-supporters bestormen de hoofdtribune in Alkmaar
NOS Voetbal

AZ-directeur Eenhoorn over rellen: 'Sprong ertussen, maar dit was mij ook te machtig'

Algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ betreurt de rellen die gisteravond plaatsvonden na afloop van het verloren duel tegen West Ham United (0-1), in de halve finale van de Conference League. Supporters van AZ braken direct na de wedstrijd een hek door en zochten op de hoofdtribune de confrontatie met aanhangers van West Ham United.

"Ik sprong er nog tussen, maar dit was mij ook te machtig. Ik was te laat om mensen nog toe te spreken", zegt Eenhoorn na afloop. "Je hoopt dat het hek het houdt, maar dit was niet het geval. Dit is niet goed gegaan en uiteindelijk ben ik eindverantwoordelijk. Intern gaan we het hier nog over hebben, want het ging bij mij ook allemaal heel snel."

Enkele spelers van West Ham raakten bij de rellen betrokken. Zij renden naar de hoofdtribune toe om familieleden en vrienden die werden aangevallen te helpen.

Hele dag onrustig

Eerder op de dag was het al onrustig in de stad. Eenhoorn merkte voor de wedstrijd dat de onrust zich ook verplaatste naar het stadion. "Ik ben vlak voor de wedstrijd altijd beneden en ik merkte al dat er veel rumoer was. Vorige week was het daar ook al wat rumoerig, maar hier waren we te laat. Het is teleurstellend hoe deze avond eindigt. Ik kan de jongens op het veld weinig verwijten", aldus Eenhoorn.

Politie grijpt in na AZ-West Ham United

AZ-trainer Pascal Jansen zegt zich te schamen voor de ongeregeldheden in het stadion. Hij had in eerste instantie niet door wat er precies gebeurde. "Vervolgens keek ik schuin omhoog naar achteren en zag ik dat er flink wat klappen werden uitgedeeld. Ik heb toen mijn blik direct gericht op mijn spelers en stafleden en ze geprobeerd weg te houden."

"Het is vervelend, het hoort niet thuis in ons stadion. Het liefst in geen enkel stadion. Ik voel schaamte. Mensen zullen angstige momenten hebben beleefd. Je moet je emoties nog steeds de baas zijn, ook op een avond met een nederlaag", aldus Jansen

Politiemensen en stewards wisten verdere escalatie op de tribune te voorkomen. Er werd niemand opgepakt, verschillende mensen raakten gewond.

Bij het duel in Londen, vorige week, was het ook al onrustig. Verschillende supporters van AZ moesten het stadion verlaten nadat ze werden belaagd door West Ham-supporters.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl