Reijnders baalt van de uitschakeling
NOS Voetbal

AZ likt zijn wonden na mislopen Europese finale: 'Ben heel erg verdrietig'

"Een grote teleurstelling", zo vatte AZ-speler Tijjani Reijnders het mislopen van de finale van de Conference League samen. AZ kreeg in Alkmaar klop van West Ham United (0-1) en likt zijn wonden.

"We gingen met veel vertrouwen de wedstrijd in, maar we hebben in de eindfase te weinig gecreëerd. De laatste pass was vaak net niet zuiver genoeg, ook die van mij op Vangelis Pavlidis."

Verdrietig

Ook Pantelis Hatzidiakos baalde van de uitschakeling, na de eerdere 2-1 nederlaag in Londen. "Ik ben heel erg verdrietig op dit moment. We hadden de wedstrijd voor een groot deel onder controle. Zij kwamen om op de counter te spelen. Ik vond ons bovenliggend."

De centrale verdediger schrok, net als vele anderen, van de ongeregeldheden na afloop op de hoofdtribune. "Ontzettend triest. Mijn familie zat daar boven. Ik heb net even contact met ze gehad. Ze stonden te trillen."

Hatzidiakos: "Ik noem die mensen niet eens AZ-supporters. Het is zielig wat ze hebben gedaan. Kom gewoon kijken en ons toejuichen. Blijf anders gewoon thuis als je zulke intenties hebt."

Dat vond ook trainer Pascal Jansen. "Zoiets hoort niet thuis in ons stadion, in geen enkel stadion."

Gemiste kans

Trots kon Jansen bovendien nog niet zijn op de Europese campagne van AZ, die eindigde bij de laatste vier. "Dit was over twee wedstrijden genomen een gemiste kans. Op dit moment overheerst de teleurstelling van het niet behalen van de finale."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl