Vuurwerk bij FC Groningen-Ajax
NOS Voetbal

FC Groningen-Ajax in negende minuut gestaakt na tweede keer vuurwerk op veld

De eredivisiewedstrijd FC Groningen-Ajax is zondag in de negende minuut gestaakt door scheidsrechter Jeroen Manschot, nadat er tweemaal vuurwerk op het veld werd gegooid. Het is nog niet duidelijk wanneer de rest van het duel wordt uitgespeeld.

In de zesde minuut, bij een 0-0 stand, werden vanuit het vak met Groningen-supporters rookbommen het veld opgegooid. Kort daarna rende een fan het veld op met een spandoek, waarbij hij in grove taal het bestuur van de club verzocht om te vertrekken. De supporter werd uiteindelijk in de kraag gevat.

Na een korte pauze kwamen de spelers het veld weer op, waarna het al snel weer misging. Opnieuw werd er gegooid met rookbommen vanuit het vak. Voetbalbond KNVB scherpte onlangs, na meerdere incidenten, de richtlijnen aan. Bij een tweede vergrijp wordt een duel volgens die nieuwe richtlijnen gestaakt.

De teleurgestelde fans van Groningen, dat vorige week na 23 jaar degradeerde uit de eredivisie, kondigden vooraf al acties aan. Voor de aftrap werden de eerste frustraties geuit met spandoeken, daarna was het dus de beurt aan de rookbommen.

Problemen stapelen zich op

Het is niet de eerste keer dit weekend dat een duel werd stilgelegd. Op zaterdag gebeurde het bij FC Volendam-Sparta en FC Utrecht-RKC toen er een drinkbeker werd gegooid, net als FC Twente-NEC een dag ervoor. Ook in de Keuken Kampioen Divisie werden enkele ontmoetingen tijdelijk gestaakt.

In tegenstelling tot in Groningen werden al die duels wel hervat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl