De ontspoorde passagierstrein bij Voorschoten
NOS Nieuws

Langer geen treinen tussen Den Haag en Leiden

Tussen Leiden en Den Haag rijden nog tot zeker 18 april geen treinen vanwege het treinongeval bij Voorschoten. Dat maken NS en ProRail bekend. Aanvankelijk werd 11 april genoemd als mogelijke datum, maar de schade blijkt zo groot dat er meer tijd nodig is.

Nog altijd ligt de passagierstrein die bij het ongeval betrokken was voor een deel in een weiland. Gisteren bleek uit een eerste onderzoek dat extra maatregelen nodig zijn voordat de trein geborgen kan worden. Pas daarna kan worden begonnen met herstelwerkzaamheden aan onder meer het spoor en de bovenleidingen. Ook moet ondergrondse bekabeling hersteld worden.

Onduidelijk

In de nacht van maandag op dinsdag botste een goederentrein bij Voorschoten op een kraanwagen. Daarna ontspoorde een passagierstrein door brokstukken die op het spoor waren beland. De bestuurder van de kraanwagen kwam om het leven. In de passagierstrein raakten negentien mensen gewond.

De goederentrein is inmiddels weggehaald. Waardoor het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. Onder meer de politie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid doen onderzoek.

Tussen de stations Den Haag Mariahoeve, Voorschoten, De Vink en Leiden Centraal rijden bussen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl