Kira Toussaint
NOS Sport

Zwemster Toussaint is plezier kwijt in Amsterdam en gaat in VS trainen

Kira Toussaint keert tijdelijk terug naar de Verenigde Staten om daar te gaan trainen. De zwemster hoopt het plezier terug te vinden dat ze op het Nationaal Trainings Centrum in Amsterdam is kwijtgeraakt.

Tussen 2015 en 2017 zwom en studeerde de rugslagspecialist ook al op de universiteit van Tennessee in Knoxville. Daar keert de 27-jarige Toussaint nu terug.

Toussaint nam het besluit in overleg met bondscoach Mark Faber, die ook haar trainer was in Amsterdam. "Ik ben al een tijdje het plezier kwijt in de huidige setting. Mark en ik hebben hier verschillende gesprekken over gevoerd. Uiteindelijk zijn we samen tot de conclusie gekomen dat het voor mij beter is om even een tijdje in een andere omgeving, en met een andere trainer, te gaan werken", zegt ze.

Toussaint kan terugkeren bij haar oude Amerikaanse coach Matt Kredich. "Ik heb fijne herinneringen aan Knoxville en Kredich en ik kan er op korte termijn al terecht."

Toussaint richt zich komende zomer op WK en EK

Bondscoach Faber benadrukt dat het (tijdelijke) vertrek van Toussaint in goed overleg is genomen. "Het is duidelijk dat Kira nieuwe impulsen nodig heeft om het plezier in het zwemmen te hervinden. Het is mijn verwachting dat Kira in Knoxville met hernieuwde energie kan werken aan haar sportieve ambities."

"We hebben een goede verstandhouding, dus op het WK en EK sluit ze gewoon aan bij onze ploeg en dan begeleid ik haar als vanouds tijdens de wedstrijden", zegt Faber.

Toussaint, die voormalig wereldrecordhoudster is op de 50 meter rugslag kortebaan en zes individuele Europese titels in haar bezit heeft, hoopt komende zomer hoge ogen te gooien op het WK in Boedapest (18 tot 25 juni) en het EK in Rome (11 tot 17 augustus).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl