Instagram / David Neres
NOS Voetbal

Neres herenigd met gezin na vlucht uit Oekraïne, ook Nederlandse voetballers veilig

De Braziliaanse voetballers van de Oekraïense clubs Dinamo Kiev en Sjachtar Donetsk zijn in veiligheid. Zaterdag kwamen al beelden naar buiten dat 42 voetballers en begeleiders, onder wie oud-Ajacied David Neres, per trein en bus onderweg waren naar veilig gebied.

Zondag passeerden ze de Roemeense grens. Daar werden ze opgevangen door familie. Op sociale media is te zien hoe Neres in de armen wordt gesloten door zijn vriendin Kira Winona. Het paar heeft een dochter van een.

Donderdag namen de voetballers, samen met hun gezinnen, een noodkreet op vanuit de lobby van een hotel in Kiev. "We zijn zojuist halsoverkop hiernaartoe gevlucht", nam Sjachtar-spits Fernando het woord. "We zitten nu hier, ook met de kinderen. We voelen ons in de steek gelaten."

Volgens de Roemeense voetbaljournalist Emanuel Rosu speelde de Roemeense voetbalbond een bemiddelende rol in de evacuatie van 42 personen, voetballers en hun familie.

Noodkreet voetballers vanuit Kiev: 'We voelen ons in de steek gelaten'

De Italiaanse trainersstaf van Sjachtar Donetsk, met trainer Roberto De Zerbi, is niet bij de groep. Of die nog in Oekraïne verblijft, is niet duidelijk.

Nederlandse voetballers

Twee Nederlandse voetballers in Oekraïne, Hennos Asmelash (ex-ADO Den Haag) en Rodney Antwi (oud-speler van FC Volendam en FC Utrecht), zijn inmiddels terug in Nederland, zo laten zij weten via Instagram.

Advertentie via Ster.nl