Robert Lewandowski
NOS Voetbal

Polen weigert tegen Rusland te voetballen: 'Geen woorden meer, maar actie!'

Het nationale voetbalelftal van Polen wil de play-offwedstrijd voor het WK tegen Rusland niet meer spelen. Dat schrijft Cezary Kulesza, voorzitter van de Poolse voetbalbond, op Twitter. "Geen woorden meer, maar tijd voor actie!", begint Kulesza zijn verklaring.

Donderdag gaf de bond in een gezamenlijk statement met Zweden en Tsjechië (de winnaar van die wedstrijd speelt tegen de winnaar van Polen-Rusland) al aan de wedstrijden niet in Rusland te willen spelen vanwege de Russische invasie in Oekraïne en vroeg het de FIFA onmiddellijk te reageren en een alternatief aan te dragen.

"Dit is de juiste beslissing", schrijft Robert Lewandowski op zijn Twitter-pagina. "Ik kan me niet voorstellen dat ik een wedstrijd zou spelen tegen Rusland in een situatie waarin de gewapende agressie in Oekraïne voortduurt. Russische voetballers en fans zijn hier niet verantwoordelijk voor, maar we kunnen niet doen alsof er niets aan de hand is."

Tot op heden heeft alleen de UEFA actie ondernomen door de finale van de Champions League te verplaatsen van Sint-Petersburg naar Parijs. Van de FIFA ontbreekt nog een reactie op de statements van de nationale voetbalbonden.

Polen is in de play-offs voor het WK voetbal in Qatar gekoppeld aan Rusland en strijdt vanaf 24 maart om één WK-ticket met ook nog Zweden en Tsjechië. De drie landen zijn met elkaar in gesprek om een gezamenlijk statement naar de FIFA te sturen.

In totaal worden er drie tickets - via drie verschillende routes - vergeven, zoals hieronder te zien is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl