NOS NieuwsAangepast

Tweede Kamer doet onderzoek naar sociale veiligheid in eigen gebouw

Kamervoorzitter Bergkamp laat een "breed onafhankelijk onderzoek" doen naar de sociale veiligheid in het gebouw van de Tweede Kamer. Er worden al voorbereidingen getroffen. Voor de zomer moet het onderzoek beginnen.

In een brief aan alle "Kamerbewoners" schrijft Bergkamp dat iedereen die in het Kamergebouw werkt een persoonlijke uitnodiging krijgt om eraan deel te nemen. Dat is wel vrijwillig, voegt ze daaraan toe.

Het bestuur van de Kamer scherpte vorig jaar het beleid rondom sociale veiligheid al aan. Maar het is voor het eerst dat er nu ook een onderzoek naar sociale veiligheid wordt gedaan.

Vertrouwenspersonen

Naar aanleiding van de BOOS-uitzending over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice schreef Bergkamp eind januari al een brief over de sociale veiligheid in het Kamergebouw. Ze wees iedereen die in het gebouw werkt onder meer op de vertrouwenspersonen die benaderd kunnen worden.

Oud-kandidaten vertelden in de aflevering van BOOS over juryleden Ali B, Marco Borsato en bandleider Jeroen Rietbergen:

Kandidaten The Voice over seksueel overschrijdend gedrag: 'Ik verstijfde en toen heeft hij seks met mij gehad'

Het onderzoek staat volgens een woordvoerder van de Kamervoorzitter los van de zaak-Gündogan bij Volt. Daarbij zou het om een fractieaangelegenheid gaan. Volt heeft Gündogan geschorst wegens klachten over grensoverschrijdend gedrag. Zij heeft een kort geding aangespannen, dat volgende week dient.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl