ProShots
NOS Voetbal

De Jong besloot in mei al bij Barcelona te blijven: 'Voel me welkom bij de club'

Frenkie de Jong was tijdens de transferperiode volop onderwerp van gesprek. Zijn naam werd voortdurend in verband gebracht met een transfer. Manchester United en Chelsea zouden hem graag hebben willen overnemen van FC Barcelona.

Voor De Jong, die zich met het Nederlands elftal voorbereidt op de Nations League-wedstrijden tegen Polen en België, was het geen stressvolle periode, blikt hij nu terug. "Ik had in mei al besloten dat ik wilde blijven. Dus ik was zelf heel rustig."

Toch leek het erop dat hij naar de uitgang werd gedirigeerd in Barcelona, dat kampte met financiële problemen. Maar De Jong heeft nooit overwogen om te vertrekken, zegt hij in aanloop naar de interland van donderdag tegen Polen. Hij voelt zich nog steeds goed bij zijn club. "Ik voel me nu welkom bij de club. Bij mijn teamgenoten is er nooit iets veranderd."

Frenkie de Jong: 'In mei al besloten dat ik bij Barcelona zou blijven'

De Jong bleef dus in Barcelona, waar hij niet meer alle wedstrijden in de basis mag beginnen. Van de acht wedstrijden tot nu toe, startte hij er vier vanaf het begin. "Tegen Bayern in de Champions League ben ik niet gestart. Toch de belangrijkste wedstrijd tot nu toe. Belangrijke wedstrijden wil je spelen."

De Jong wil er alles aan doen om zijn vaste basisplek weer terug te veroveren. Twee wedstrijden met Oranje zijn daarvoor een mooie kans. "Ik zit goed in mijn vel, hopelijk gaan we dat morgen tegen Polen zien."

Lewandowski

In de interland tegen Polen treft De Jong spits Robert Lewandowski, sinds enkele weken teamgenoot bij Barcelona. De middenvelder roemt vooral de persoonlijkheid van de Poolse superster. "Hij is heel positief, brengt veel energie en is een supergoeie speler."

Die "supergoeie speler" moet vooral de bal niet krijgen. Dat is volgens De Jong de beste oplossing om de Pool onschadelijk te maken. "Wij hebben goede verdedigers, maar het beste is natuurlijk als hij geen kansen krijgt om te scoren."

De Jong ging ook nog in op zijn eigen rol tegen Polen, dat in de heenwedstrijd van de Nations League een mannetje opofferde om voortdurend achter De Jong aan te lopen. "Als er iemand overal loopt waar ik loop, is er elders ruimte over. Daar moeten we gebruik van maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl