NOS Wielrennen

Volgende tegenvaller Jumbo-Visma: Martin haakt geblesseerd af

Martin met bebloed been en gezicht in de berm: einde Tour

Wielerploeg Jumbo-Visma heeft in de Tour de France opnieuw afscheid moeten nemen van een renner. Tony Martin kwam vlak na de start van de elfde etappe lelijk ten val en moest daarom worden afgevoerd in een ambulance.

Zijn ploeg laat weten dat Martin op weg is naar het ziekenhuis voor een medische check.

Voor Martin komt er zo een einde aan een voor hem dramatisch verlopen Tour de France. In de eerste etappe botste hij tegen een kartonnen bord van de fan die haar 'opi en omi' de groeten wilde doen en de weg was opgestapt. Het leidde tot een massale valpartij in het peloton.

Ook in de derde etappe kwam hij ten val, de Duitser was mede daarom terug te vinden op de 156ste plaats in het algemeen klassement.

Massale valpartij in Tour de France na botsing met toeschouwer

Het is op zijn zachtst gezegd nog niet de Tour de France van Jumbo-Visma. Eerder zag de Nederlandse wielerploeg ook al Primoz Roglic en Robert Gesink afhaken.

Kopman Roglic kwam eerder deze Tour ten val in de derde etappe en verliet zondag de koers omdat hij te veel last had van zijn verwondingen. Gesink stapte een kleine week daarvoor af nadat hij eveneens in etappe drie onderuit was gegaan, waar dus ook Martin bij betrokken was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl