1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Wielrennen

Gehavende Roglic stapt af in Tour de France

Primoz Roglic heeft het voor gezien gehouden in de Tour de France. De nummer twee van vorig jaar ondervindt te veel hinder van de verwondingen die hij maandag opliep bij een val in de finale van de derde etappe en is voor de negende etappe afgestapt.

"Het heeft geen zin om op deze manier door te gaan", aldus de Sloveense kopman van Jumbo-Visma. "Het is nu tijd om te herstellen en me op nieuwe doelen te richten. Ik ben erg teleurgesteld dat ik de Tour moet verlaten, maar ik moet het accepteren."

Roglic liep in de derde etappe al tijdverlies op, maar daar kwamen vrijdag tijdens de rit over geaccidenteerd terrein nog eens vier minuten bij ten opzichte van zijn concurrenten in het klassement. Zaterdag trok het peloton de Alpen in en moest Roglic al in een vroeg stadium lossen.

Instagram Primoz Roglic
Primoz Roglic toont op Instagram zijn pleisters

Maandag raakte Roglic op de smalle wegen rond Fougères met zijn stuur verstrikt in dat van Sonny Colbrelli, waarna een val niet meer te vermijden bleek. Bebloed kwam de 31-jarige coureur bijna anderhalve minuut na ritwinnaar Tim Merlier over de finish.

"Meteen na mijn val dacht ik niet dat het zou leiden tot mijn vertrek uit de Tour", aldus Roglic. "Maar na een paar dagen merkte ik dat er geen vooruitgang was in mijn herstel. Ik verraste mezelf nog wel in de tijdrit, maar de dagen erna voelde ik me slecht."

De flink ingepakte Sloveen handhaafde zich tijdens de tijdrit nog knap, maar zodra er geklommen moest worden, bleek de val toch zijn tol te eisen.

Roglic hard onderuit in volle finale van derde etappe Tour de France

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl