Nils Eekhoff ProShots
Tour

Team DSM neemt drie Nederlanders mee naar de Tour. Nils Eekhoff (23) maakt zijn debuut, Joris Nieuwenhuis doet voor de tweede keer mee en sprinter Cees Bol rijdt zijn derde Ronde van Frankrijk.

In totaal staan er daardoor veertien Nederlanders aan de start, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, toen er met zeven een dieptepunt werd bereikt deze eeuw.

Team DSM richt zich op ritzeges, net als vorig jaar toen Søren Kragh Andersen de ploeg (toen nog Team Sunweb) twee keer van de champagne liet proeven. De Deen (26) is nu opnieuw de voornaamste troef van de ploeg. Ook Marc Hirschi won in 2020 een rit, maar hij is overgestapt naar Team Emirates.

"We hebben een solide sprinttrein voor de potentiële sprintetappes. In de heuvel- en bergetappes zullen we aanvallend koersen", belooft ploegleider Luke Roberts.

"Het is een interessant begin van de Tour, aangezien we normaal beginnen met een proloog, ploegentijdrit of vlakke etappe. De eerste ritten zijn al meteen behoorlijk lastig en dat maakt het uitdagend", vervolgt Roberts.

Zijn ploeg bestaat verder uit de Belg Tiesj Benoot, de Deen Casper Pedersen, de Brit Mark Donovan en de Duitser Jasha Sütterlin.

Debuut Van der Poel

De selecties van alle 23 teams zijn inmiddels bekend. Een favoriet heeft Nederland niet, al wordt van Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk en Bauke Mollema verwacht dat ze hoge ogen kunnen gooien in het klassement.

In het openingsweekeinde zal alle aandacht uitgaan naar Mathieu van der Poel, die bij zijn Tourdebuut goede kansen wordt toegedicht heeft op ritzeges.

Veertien Nederlanders van start in de Tour de France

Dylan van Baarle Ineos
Robert Gesink Jumbo-Visma
Steven Kruijswijk Jumbo-Visma
Mike Teunissen Jumbo-Visma
Bauke Mollema Trek-Segafredo
Mathieu van der Poel Alpecin-Fenix
Wout Poels Bahrain Victorious
Wilco Kelderman Bora-hansgrohe
Ide Schelling Bora-hansgrohe
Cees Bol Team DSM
Joris Nieuwenhuis Team DSM
Nils Eekhoff Team DSM
Boy van Poppel Intermarché-Wanty
Danny van Poppel Intermarché-Wanty

STER reclame