Bauke Mollema EPA
Tour

Bauke Mollema verschijnt zaterdag als kopman van zijn ploeg Trek-Segafredo aan de start van de Tour de France. De 34 jarige Mollema richt zich op het algemeen klassement, maar als een goede klassering niet haalbaar blijkt, gaat Mollema samen met oud-Tourwinnaar Vincenzo Nibali voor dagsucces.

"We hebben een goede mix van renners en ons hoofddoel is het winnen van een etappe", zegt de Nederlandse ploegleider Steven de Jongh.

Voor Mollema wordt het de elfde keer dat hij de Ronde van Frankrijk rijdt, Nibali start voor de negende keer. In 2013 boekte Mollema zijn beste resultaat, toen werd hij zesde in het algemeen klassement. Vorig jaar moest Mollema de Tour vroegtijdig verlaten. Bij een val in de dertiende etappe liep hij een gecompliceerde breuk in zijn linkerpols op.

Tour, Giro en Olympische Spelen

Eerder dit jaar reed de in Zuidhorn geboren Mollema de Giro d'Italia, waar hij zonder succes probeerde een etappe te winnen.

De Belgische Jasper Stuyven en de Deense Mads Pedersen, wereldkampioen van 2019, willen in de relatief vlakke etappes hun snelle benen tonen. Het team van Trek bestaat verder uit Julien Bernard, Kenny Elissonde, Toms Skujins en Edward Theuns.

In januari spraken we met Mollema, toen hij bekendmaakte dat hij zowel de Giro als de Tour rijdt als voorbereiding op de Olympische Spelen.

Mollema rijdt Giro en Tour: 'Beste combinatie richting de Spelen'

STER reclame