NOS Nieuws

Vaccinatieoperatie begint in Veghel, zo ziet het er daar (en in de ziekenhuizen) uit

De eerste flesjes met het coronavaccin van Pfizer zijn aangekomen in Veghel. Daar wordt morgenochtend begonnen met de grootste vaccinatiecampagne in de Nederlandse geschiedenis.

Aan de vooravond van de eerste corona-vaccinaties in Nederland stond de NOS uitgebreid stil bij alles rondom het vaccin, in de thema-uitzending De avond van de vaccinatie. Met uitleg, studiogasten en verslaggevers die een kijkje achter de schermen gaven.

"In Veghel wordt het waarschijnlijk nachtwerk om alles op tijd klaar te hebben om morgen te beginnen met vaccineren", zei NOS-verslaggever Kysia Hekster vanuit de prikhal.

Hier gaat het over een paar uur allemaal gebeuren:

Prikstraat Veghel is er klaar voor

De eerste in Veghel - en in heel Nederland - die een prik krijgt, is de 39-jarige Sanna Elkadiri. Ze werkt in een verpleeghuis in Boxtel en wil graag ingeënt worden, zei ze eerder vandaag tegen de NOS.

"We hebben met veel verdriet te maken gehad, dat wil ik niet nog eens meemaken":

Zij krijgt morgen als eerste in Nederland een coronavaccin

Ziekenhuizen beginnen morgen met het vaccineren van hun medewerkers op de acute zorg. Ook ambulancepersoneel kan dan worden ingeënt.

In het UMC Utrecht weten ze als geen ander hoe groot de druk is op het ziekenhuispersoneel. Verslaggever Martijn Bink sprak op de covid-afdeling van het ziekenhuis met personeel. "Ondanks dat we in een lockdown zitten is het hier nog steeds erg druk", zegt verpleegkundige Gerda Visch. "Ik laat me zonder twijfel vaccineren, ik kijk er erg naar uit om weer een stip op de horizon te hebben."

Personeel corona afdeling Utrecht kijkt uit naar vaccin

Ook in het ziekenhuis staat alles klaar, zegt Martijn Bink. Hij laat in deze video zien waar de ziekenhuismedewerkers hun inenting krijgen:

UMC Utrecht heeft eigen prikstraat ingericht

Meer fragmenten zien uit de NOS-uitzending De avond van de vaccinatie? In dit artikel bundelen we video's met uitleg over het vaccin. Je kunt de hele uitzending hier terugkijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl