Novak Djokovic met de trofee na het winnen van Roland Garros 2021
NOS Sport

Djokovic kan titel verdedigen op Roland Garros als besmettingen niet oplopen

Novak Djokovic kan eind mei zijn titel verdedigen op Roland Garros. De organisatie van het grandslamtoernooi heeft laten weten dat de Serviër welkom is in Parijs. Daar waren twijfels over omdat Djokovic niet gevaccineerd is tegen het coronavirus en de Franse overheid op dat gebied strenge regels hanteert.

Begin dit jaar werd Djokovic al de toegang ontzegd tot Australië, waardoor hij niet mee kon doen aan de Australian Open. Omdat er in Frankrijk de laatste tijd weinig mensen in het ziekenhuis belanden door het coronavirus gaat de Franse overheid versoepelingen invoeren, waardoor een deelname van de Serviër aan Roland Garros mogelijk is.

Nummer een van de wereld

Mede door het missen van de Australian Open en een verrassende nederlaag in de kwartfinales van het ATP-toernooi in Dubai raakte Djokovic na 361 weken (een record) de eerste plaats op de wereldranglijst kwijt. Hij werd ingehaald door de Rus Daniil Medvedev, maar niet voor lang.

Door een nederlaag van Medvedev deze week tegen Gaël Monfils in Indian Wells is Djokovic vanaf maandag weer lijstaanvoerder. En dat terwijl Djokovic ook in Indian Wells en later deze maand in Miami niet speelt vanwege zijn vaccinatiestatus. Medvedev had daar echter meer punten te verdedigen dan Djokovic.

Roland Garros-directeur Mauresmo: 'Niets staat komst Djokovic in de weg'

Djokovic kan op Roland Garros zijn 21ste grandslamtitel behalen. Dat had hij al in Australië willen doen en daarmee recordhouder worden, maar daar slaagde Rafael Nadal juist in bij Djokovic' afwezigheid. De Serviër staat nu - net als Roger Federer - nog op 20 grandslamtitels.

Vraagtekens bij Wimbledon en US Open

Het is nog niet bekend of Djokovic ook aan Wimbledon en de US Open mag meedoen, daarom is hem er alles aan gelegen om in Parijs de titel te pakken.

Er zit wel een grote 'maar' aan het meedoen van Djokovic aan Roland Garros, volgens de organisatie. Mocht het onverhoopt toch slecht gaan qua besmettingen en ziekenhuisopnames dan is het mogelijk dat de Franse overheid tegen die tijd weer strengere coronamaatregelen aankondigt.

Dan zou de vaccinatiestatus van Djokovic toch weer roet in het eten kunnen gooien.

Dit zei Novak Djokovic in februari over zijn coronastatus.

Djokovic standvastig: 'Al kost het Wimbledon, ik draag de consequenties'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl