Een teleurgestelde Novak Djokovic
NOS Sport

Medvedev nieuwe nummer één van de wereld na nederlaag Djokovic in Dubai

Daniil Medvedev bezet vanaf maandag voor de eerste keer in zijn loopbaan de eerste plaats op de wereldranglijst in het mannentennis.

De Rus neemt het stokje over van Novak Djokovic, die in de kwartfinales van het ATP-toernooi in Dubai werd uitgeschakeld door Jirí Vesely: 4-6, 6-7 (4). Djokovic stond in totaal 361 weken bovenaan, een record.

De Serviër en Vesely speelden voorafgaand aan hun treffen in Dubai één keer tegen elkaar. In 2016 won de Tsjech, momenteel de nummer 123 van de wereld.

Dit keer brak Vesely direct, mede door drie fouten van Djokovic. Een break terug bracht Vesely niet van zijn stuk.

Vesely ging nog beter spelen en kon het in de tiende game op zijn eigen service afmaken. Hij werd gebroken, maar sleepte de winst stoïcijns alsnog binnen.

Voor het eerst in 18 jaar staat straks niet Andy Murray, Djokovic, Roger Federer of Rafael Nadal op één. Medvedev speelt momenteel in Acapulco, waar hij in de kwartfinales de Japanner Yoshihito Nishioka treft.

Geen vaccinatie

Aan de onbedreigde status van Djokovic op de ATP-ranking (hij stond ruim twee jaar onafgebroken op nummer één) kwam de laatste maanden een einde door aangescherpte coronamaatregelen. De beste tennisser van dit moment wil zich niet laten vaccineren tegen het coronavirus, waardoor hij niet altijd meer welkom is op grote toernooien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl