Novak Djokovic
NOS Sport

Djokovic niet antivax, maar: 'Liever minder titels dan gedwongen vaccinatie'

Novak Djokovic loopt in de toekomst liever prijzen mis dan dat hij zich gedwongen laat vaccineren. De Servische tennisser zegt in een interview met de BBC dat hij niet met de antivaxbeweging geassocieerd wil worden, maar het recht om zelf te kunnen kiezen steunt.

Op de vraag of hij deelname aan de grandslamtoernooien Wimbledon en Roland Garros zou opofferen voor zijn standpunt was hij duidelijk. "Ja, dat is de prijs die ik bereid ben te betalen."

Novak Djokovic

De 20-voudig grandslamwinnaar werd vorige maand Australië uitgezet nadat de regering zijn visum had ingetrokken. De nummer één van de wereld dacht een medische vrijstelling te hebben gekregen, omdat hij onlangs hersteld was van corona.

Antivax

In eerste instantie werd Djokovic toegelaten, maar de minister van immigratie Alex Hawke besloot om zijn visum alsnog in te trekken. De aanwezigheid van Djokovic zou namelijk kunnen aanzetten tot burgerlijke onrust en antivaxsentimenten.

"Ik ben nooit tegen vaccinatie geweest", zei Djokovic, die ook bevestigde dat hij als kind was ingeënt, tegen de BBC. "Maar ik ben voorstander van de vrijheid om te kiezen wat je in je lichaam stopt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl