Fans en journalisten wachten Djokovic op
NOS Nieuws

Djokovic geland in Belgrado, opgewacht door fans en journalisten

Toptennisser Novak Djokovic is geland op het vliegveld van Belgrado. De Serviër is gistermiddag (Nederlandse tijd) in Melbourne op het vliegtuig gezet, een paar uur nadat het Australische federale hof had geoordeeld dat zijn visum terecht was ingetrokken. Hij stapte over in Dubai.

De tennisser was in Australië vanwege de Australian Open, dat vandaag is begonnen en waar hij zijn titel wilde verdedigen. Djokovic dacht dat hij ongevaccineerd, maar hersteld van een recente besmetting, het land in mocht. Maar in Melbourne werd hij tegengehouden op het vliegveld. Het bewijs van zijn recente besmetting bleek onvoldoende voor een medische vrijstelling.

Djokovic gaf gisteren een korte reactie op zijn uitzetting. Hij zei dat hij teleurgesteld was over de beslissing van het hof, maar dat hij het besluit respecteerde en zou meewerken met de autoriteiten bij zijn vertrek uit het land.

Op het vliegveld van Belgrado wordt Djokovic opgewacht door fans:

Djokovic terug in Belgrado

Uitzetting uit Australië houdt meestal in dat je het land drie jaar niet meer in mag, maar daar kan een uitzondering op worden gemaakt. Premier Morrison zei vanochtend al dat er een mogelijkheid bestaat om "onder de juiste omstandigheden" terug te keren. "En dat zal op dat moment worden overwogen."

Problemen bij Roland Garros

Djokovic gaat mogelijk ook problemen krijgen rond zijn deelname aan Roland Garros, het Franse grandslamtoernooi in mei en juni. Bronnen rond de Franse regering melden aan persbureau AFP dat het voor buitenlandse atleten verplicht wordt om een vaccinatiebewijs te laten zien als ze in professionele toernooien willen uitkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl