NOS Sport

Medvedev tevreden over rentree, in de week waarin hij Djokovic voorbij kan

Daniil Medvedev kan deze week de eerste plek op de wereldranglijst van Novak Djokovic overnemen. In zijn eerste tennispartij sinds de verloren finale van de Australian Open zette de 26-jarige Rus in Acapulco oudgediende Benoît Paire opzij: 6-3, 6-4.

"Het is niet makkelijk om terug te komen na wat rust en een tijdje zonder wedstrijden", aldus Medvedev, die onder meer het toernooi van Rotterdam eerder deze maand liet schieten. Hij voelde zich nog niet klaar voor een rentree op de baan.

Daniil Medvedev

Nu, een kleine drieënhalve week na de Australian Open, kijkt hij voldaan terug op zijn eerste test. "Ik heb tot het einde kunnen vechten tegen een zeer taaie tegenstander en ik ben blij dat ik heb kunnen winnen."

Winst in Acapulco volstaat

Als Medvedev het toernooi in Mexico wint, wordt hij hoe dan ook de nieuwe nummer één van de wereld. Als Djokovic deze week het toernooi van Dubai niet wint, volstaat ook een finaleplaats voor Medvedev om de Serviër van zijn troon te stoten.

Aan de onbedreigde status van Djokovic op de ATP-ranking kwam de laatste maanden een einde door aangescherpte coronamaatregelen. De beste tennisser van dit moment weigert zich te laten vaccineren, waardoor hij niet meer welkom is op alle grote toernooien.

Nummers één sinds 1 februari 2004

Novak Djokovic 361 weken
Roger Federer 310 weken
Rafael Nadal 209 weken
Andy Murray 41 weken

Zo is het einde van een tijdperk in zicht. Ruim achttien jaar lang werd de ranglijst aangevoerd door Roger Federer, Rafael Nadal of Djokovic. En tussendoor een klein jaar door generatiegenoot Andy Murray.

Met nog vier zeges kan Medvedev die hegemonie dus hoe dan ook doorbreken. Zijn volgende klus is Pablo Andujar, die in zijn eerste ronde maar één game afstond aan de Mexicaanse wildcardhouder Alex Hernandez (6-0, 6-1).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl