Alexander Zverev
NOS Sportā€¢

Tennisduel loopt uit tot 04.54 uur 's nachts, nooit eerder vertoond op ATP-tour

Het nieuwe tennisstadion van Acapulco is nog maar net opgeleverd, of er is al een opmerkelijk record gevestigd. Jenson Brooksby en Alexander Zverev stonden er 's nachts tot 04.54 uur op de baan, iets wat nog nooit eerder is voorgekomen in het ATP-circuit.

En dat toernooi in Mexico is toch echt een serieuze aangelegenheid, met vijf van de beste zes tennissers van dit moment op de deelnemerslijst.

Op het wedstrijdschema stonden vanaf 18.00 uur drie avondpartijen op het menu, wat op voorhand nog een haalbaar programma leek. Maar de ene partij duurde nog langer dan de andere, waardoor Brooksby en Zverev pas rond 01.30 uur in actie konden komen.

Om 04.07 uur overleefde Zverev zijn tweede matchpoint en een paar minuten later dwong hij een beslissende derde set af. Toen kwam ineens het record van Lleyton Hewitt en Marcos Baghdatis in zicht, die tijdens de Australian Open van 2008 tot 04.34 uur met hun vijfsetter bezig waren.

Opvallend was dat het tennis er niet onder leed. Het gevecht van bijna drieƫnhalf uur stond bol van de mooie rally's en spectaculaire punten.

Zverev heeft de langste adem

Iets voor vijven was bij Brooksby de batterij leeg, waarna hij nog maar een van de laatste dertien punten won. Op zijn eerste wedstrijdpunt stelde de als tweede geplaatste Zverev een plaats bij de laatste zestien veilig (3-6, 7-6 (10), 6-2).

En het publiek was al die uren geduldig blijven zitten, getuige van bijna een onmenselijk lange sportdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl