Daniil Medvedev bedankt het publiek in Mexico na zijn zege
NOS Sport

Medvedev wint simpel en komt steeds dichter bij mondiale nummer-één-positie

Daniil Medvedev heeft eenvoudig de kwartfinales bereikt van het ATP-toernooi in het Mexicaanse Acapulco. De Russische tennisser kan deze week de eerste plaats op de wereldranglijst van Novak Djokovic overnemen.

De 26-jarige Medvedev won eenvoudig van Pablo Andújar en gunde zijn tien jaar oudere Spaanse tegenstander slechts drie games. De partij was na iets meer dan een uur tennissen voorbij: 6-1, 6-2.

Bekijk hieronder een korte samenvatting van de wedstrijd tussen Daniil Medvedev en Pablo Andújar.

Medvedev wint met speels gemak van Andújar in Acapulco

In de eerste ronde rekende Medvedev al af met Benoît Paire uit Frankrijk. Als Medvedev het toernooi in Mexico wint, wordt hij hoe dan ook de nieuwe nummer één van de wereld. Als Djokovic deze week het toernooi van Dubai niet wint, volstaat ook een finaleplaats voor Medvedev om de Servische tennisser van zijn troon te stoten.

"Als het mij lukt, zou dat uiteraard veel betekenen voor me", vertelde Medvedev. "Dan zullen er vast allerlei statistieken worden genoemd, dat zal leuk zijn, maar eerst moet het nog wel lukken. Het is in ieder geval mijn doel om de komende weken zoveel mogelijk wedstrijden te winnen."

Onbedreigde status

Aan de onbedreigde status van Djokovic op de ATP-ranking (hij staat al ruim twee jaar onafgebroken op nummer één) kwam de laatste maanden een einde door aangescherpte coronamaatregelen. De beste tennisser van dit moment wil zich niet laten vaccineren tegen het coronavirus, waardoor hij niet altijd meer welkom is op alle grote toernooien.

Nummers één sinds 1 februari 2004

Novak Djokovic 361 weken
Roger Federer 310 weken
Rafael Nadal 209 weken
Andy Murray 41 weken

Zo is het einde van een tijdperk in zicht. Ruim achttien jaar lang werd de ranglijst aangevoerd door Roger Federer, Rafael Nadal of Djokovic. En tussendoor een klein jaar door generatiegenoot Andy Murray.

Met nog drie zeges kan Medvedev die hegemonie dus hoe dan ook doorbreken. Voor een plaats in de halve finales neemt hij het op tegen Yoshihito Nishioka, de Japanse nummer 103 van de wereld.

Mogelijk weer partij tegen Nadal

Daarna wacht hem mogelijk nog een zwaar duel met Rafael Nadal in de halve finales. De Spaanse tennisser was in januari nog te sterk voor Medvedev in een heroïsche finale van de Australian Open. Nadal rekende in Acapulco simpel af (6-0, 6-3) met Stefan Kozlov en treft in de kwartfinales Tommy Paul uit de Verenigde Staten.

Wie Medvedev in ieder geval niet meer treft, is de als tweede geplaatste Alexander Zverev. Hij werd gediskwalificeerd, omdat hij na afloop van zijn verloren wedstrijd in het dubbelspel zijn racket kapotsloeg op de stoel van de scheidsrechter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl