Pro Shots
NOS SportAangepast

Kampong krijgt drie punten in mindering voor opstellen positieve Janssen

Kampong krijgt drie punten in mindering naar aanleiding van het handelen van de hockeyclub tijdens en voor de wedstrijd tegen Tilburg, op 25 september in de Tulp Hoofdklasse. Ook moet het treffen met Tilburg worden overgespeeld.

In de rust van Tilburg-Kampong bleek Kampong-speler Jip Janssen besmet met het coronavirus, waarna de Oranje-international halsoverkop huiswaarts keerde. Janssen stond in de eerste helft nog gewoon op het veld.

Kampong-coach Roelant Oltmans ontkende na de wedstrijd dat het weggaan van Janssen iets te maken had met een positieve test. Later gaf Kampong toe dat dit toch wel het geval was geweest.

Tuchtcommissie: 'Niet bevoegd'

De tuchtcommissie van hockeybond KNHB boog zich zondagochtend over de vraag of Janssen wel speelgerechtigd was voor het treffen met Tilburg, aangezien hij een coronatest had ondergaan, maar nog geen uitslag had gekregen.

In plaats van antwoord op die vraag te geven, kwam het bondsorgaan echter tot de conclusie dat ze niet bevoegd is om te oordelen over de speelgerechtigdheid van een speler.

Onrust in het hockey: is Kampong-speler wel of niet besmet met corona?

Kampong leek er daarmee met een sisser vanaf te komen, maar de competitieleiding van de KNHB besloot de club alsnog te straffen. Naast de drie punten in mindering en het overspelen van de wedstrijd tegen Tilburg kreeg Kampong een boete van 500 euro opgelegd vanwege de gebrekkige en onvolledige communicatie na afloop van de wedstrijd.

Kampong had betoogd dat Janssen niet in quarantaine had hoeven zitten, aangezien hij geen coronaklachten had en uit voorzorg een commerciële test had ondergaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl