ANP
NOS Sport

Kampong erkent: hockeyinternational Jip Janssen testte positief op corona

De tweede helft van de hoofdklassewedstrijd tussen Tilburg en Kampong staat op 25 september op het punt van beginnen als Kampong-speler Jip Janssen, die in de eerste helft nog meedeed, in zijn auto stapt en vertrekt. Al snel gaat het gerucht dat hij besmet is geraakt met het corona-virus. Twee weken later en een rel verder speelt zijn club open kaart: de hockeyinternational ontdekte tijdens de rust dat hij positief getest was op corona.

Kampong-coach Roelant Oltmans ontkende na de wedstrijd dat het weggaan van Janssen iets te maken had met een positieve test. Twee dagen later speelde Kampong, zonder strafcornerspecialist Janssen, tegen Den Bosch. Daarna ging het hele team vrijwillig in quarantaine. Volgens Oltmans uit voorzorg, omdat iemand in de omgeving van een de spelers positief was bevonden.

Bekijk hier het interview met Roelant Oltmans na het duel Pinoké-Kampong van zondag over de tuchtzaak.

Oltmans houdt zich stil: 'Doen geen mededelingen over de tuchtzaak'

De ergernis bij Tilburg en andere clubs uit de hoofklasse bleef ondertussen maar toenemen. Verzoeken om duidelijkheid te verschaffen leverde zowel van Kampong als de KNHB nauwelijks een reactie op. Daarop besloot Tilburg officieel protest aan te tekenen.

Afgelopen weken was het onrustig in de hockeywereld. Kampong en de KNHB hielden zich stil, tot ergernis van andere hoofdklasseclubs:

Kampong-voorzitter Sandra van Loon-Vercauteren zegt tegen het AD niet te snappen waarom de club de afgelopen weken zoveel kritiek kreeg. "Het wordt gezien alsof er vanuit Kampong één groot masterplan achter zit en Jip een onverantwoorde jongen is die maar wat doet. Dat is volledig onterecht."

Zondag buigt de tuchtcommissie van de hockeybond zich over de corona-affaire. De zitting zou in eerste instantie vrijdag plaatsvinden, maar werd op verzoek van de Utrechtse club verplaatst. Kampong, de nummer twee van de competitie, speelt zondag tegen HGC, dat derde staat. Janssen is, in afwachting van een uitspraak van de tuchtcommissie, speelgerechtigd voor die wedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl