Novak Djokovic, Dominic Thiem, Grigor Dimitrov en Alexander Zverev vorige week in Belgrado
NOS Sport

Ook bekritiseerde Djokovic heeft corona: 'Enkel beste bedoelingen'

Na Grigor Dimitrov, Borna Coric en Victor Troicki blijkt ook Novak Djokovic, de nummer één van de wereldranglijst, besmet te zijn geraakt met het coronavirus. Net als zijn vrouw. Dat heeft de Serviër vanmiddag bekendgemaakt.

Hij en zijn drie collega's zijn positief getest na hun deelname aan de Adria-tour, een serie demonstratietoernooien in Belgrado (Servië) en Zadar (Kroatië) die werden georganiseerd door Djokovic zelf.

Veel kritiek

De Adria-tour kwam Djokovic op veel kritiek te staan, omdat er publiek bij aanwezig was en de spelers er een waar feestje van maakten met veel omhelzingen en zelfs een heuse stapavond. Toegestaan volgens de plaatselijke coronaregels, dat wel.

"Alles wat we de afgelopen maand hebben gedaan, deden we uit het hart en met de beste bedoelingen", zegt de 33-jarige Djokovic in een verklaring, verwijzend naar de toernooireeks. "We organiseerden de wedstrijden op een moment dat het virus aan het afzwakken was."

"Helaas is het virus nog steeds aanwezig en moeten we de nieuwe realiteit onder ogen zien en ermee leren leven. Ik hoop dat het met de tijd weer beter zal gaan en we ons gewone leven weer kunnen oppakken."

Excuses

Djokovic, die twee weken in zelfisolatie gaat en zich over vijf dagen weer laat testen, leeft mee met iedereen die besmet is geraakt. "Het spijt mij zeer. Ik hoop dat het niet tot complicaties zal leiden en dat het met iedereen weer goed zal gaan."

Marin Cilic en Alexander Zverev, die ook deelnamen aan het toernooi, maakten al bekend het coronavirus niet te hebben opgelopen.

De besmettingen van Djokovic, Dimitrov, Coric en Troicki komen op een moment dat de tenniswereld toewerkt naar de hervatting van het seizoen in augustus. Of dat nu vertraging oploopt, is niet bekend.

De Kroatische minister Davor Bozinovic liet zich maandag al kritisch uit over het toernooi van Djokovic afgelopen week in Zadar.

Kroatische minister over besmette tennissers: 'Duidelijk sprake van wangedrag'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl