Lewis Hamilton na het winnen van de GP van Groot-Brittannië in 2019
NOS Sport

Quarantaineregels brengen Formule 1-races Silverstone in gevaar

Er bestaat een kans dat er dit jaar geen Formule 1-races op Silverstone gereden gaan worden en dat er dus geen Grand Prix van Groot-Brittannië zal komen, heeft een woordvoerder van de Formule 1 laten weten.

De Britse regering is van plan om een 14-daagse quarantaine in te voeren voor de meeste mensen die het land binnenkomen. Dit om een tweede piek in de coronabesmettingen tegen te gaan.

Dat zou betekenen dat er misschien een streep gaat door de twee races die vanaf 19 juli gepland staan op Silverstone. De Formule 1 is van plan om op 5 juli het seizoen te starten met twee opeenvolgende races in Oostenrijk. Daarna is het de bedoeling dat het hele circus naar Engeland verhuist, om een week later daar van start te gaan. Alle races zijn zonder publiek.

Silverstone is de thuisbasis van zeven van de tien F1-teams.

Uitzondering?

De Formule 1 hoopt nog op een uitzondering die de Britse regering zou kunnen maken. "We vliegen vanuit Oostenrijk naar het Verenigd Koninkrijk met alleen maar mensen uit de Formule 1 en al het personeel zal getest worden. Daardoor zal een quarantaine niet noodzakelijk zal zijn", aldus de F1-woordvoerder.

Boris Johnson kondigde ruim een week geleden de quarantaineregels af

"Dit heeft een enorme impact op de tienduizenden banen die gelinkt zijn aan de Formule 1 en toeleveringsbedrijven. Om topsport weer op tv te krijgen, zullen er uitzonderingen gemaakt moeten worden."

Uitgeklede kalender

Vanwege de coronapandemie is de kalender voor de Fomule 1 al behoorlijk op de schop gegaan. Nadat de openingsrace in Australië werd geschrapt, ging er ook een streep door de grand prixs van Bahrein, Vietnam, China, Nederland, Spanje. Monaco, Azerbeidzjan, Canada en Frankrijk.

De hoop is een deel van die races nog wel in te kunnen halen, mits de coronamaatregelen dat toestaan. De Formule 1 mikt nog op zo'n 15 tot 18 races en sluit zelfs alternatieve circuits niet uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl