NOS Sport

Verstappen lijkt zich toch weer op te kunnen maken voor Hockenheim

Vanwege financiële problemen verdween het circuit van Hockenheim na de race van vorig jaar van de Formule 1-kalender. Het lijkt er echter op dat Max Verstappen en co dit seizoen toch weer over het Duitse circuit razen.

Vanwege het coronavirus zijn er veel grandsprix weggevallen en volgens het Duitse dagblad Bild is het bijna zeker dat de Formule 1 daarom teruggrijpt naar Hockenheim als opvulling voor één en misschien zelfs twee races. De genoemde data zijn 26 juli en 2 augustus.

Max Verstappen won in 2019 op het circuit van Hockenheim

De koningsklasse van de autosport hoopt op 5 en 12 juli aan het seizoen te beginnen met twee wedstrijden in Oostenrijk. Op 19 juli staat de GP van Engeland op het programma, maar die is onzeker omdat de coronacrisis daar nog lang niet bezworen is.

De Formule 1 wil in het resterende half jaar zoveel mogelijk races organiseren en op Hockenheim zijn de faciliteiten en infrastructuur aanwezig.

Verstappen in de regen

Hockenheim had de afgelopen jaren te maken met teruglopende toeschouwersaantallen en kreeg de organisatie van de grand prix financieel amper rond.

Dankzij bijspringen van Mercedes slaagde het circuit er vorig jaar nog net in een race te organiseren, die in de regen werd gewonnen door Verstappen.

Max Verstappen laat iedereen achter zich op Hockenheim

De Grote Prijs van België op het circuit van Spa-Francorchamps kan op zondag 30 augustus achter gesloten deuren doorgaan. Hoewel de Nationale Veiligheidsraad alle grote evenementen tot 1 september heeft verboden, zijn de autoriteiten akkoord gegaan met een race zonder publiek.

Het is nu afwachten of de GP van België ook z'n plek behoudt op de nieuwe kalender van de Formule 1 voor 2020.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl