Sport en corona

"Het is beter dan niets." Dat vindt zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton van het idee om het Formule 1-seizoen achter gesloten deuren te beginnen. "Het geeft me echter ook een leeg gevoel. De fans maken het verschil bij een Grand Prix."

De Formule 1 hoopt op 5 juli in Oostenrijk alsnog te kunnen beginnen aan het door de coronapandemie telkens weer uitgestelde seizoen. Dat moet dan wel zonder publiek.

"Ik weet niet hoe spannend het zal zijn voor de tv-kijkers, maar het is beter dan niets", zegt Hamilton in een interview dat zijn Mercedes-team zaterdag online publiceerde.

Racen zonder fans geeft F1-kampioen Hamilton 'leeg gevoel'

Tegelijkertijd kan de 35-jarige Brit niet wachten om weer in zijn Mercedes te kunnen stappen. "Het zal als een testdag aanvoelen. Niemand heeft tot dusver de kans gehad om het potentieel van de nieuwe auto's te benutten. Daar kijk ik nu naar uit, want racen is racen. Ik mis het echt."

En Hamilton is niet de enige. Hij zegt dagelijks berichten te krijgen van mensen over de hele wereld die het moeilijk hebben de dag door te komen nu ze geen sport kunnen kijken.

"Dat geeft aan hoe belangrijk sport in het leven van mensen is. Het brengt ons tezamen en het is opwindend en meeslepend."

Toch zitten er voor Hamilton ook goede kanten aan de gedwongen rustpauze. "In zekere zin is deze crisis een zegen. Je gaat de dingen waarvan je houdt meer waarderen. Ik heb nu ook meer energie, meer inspiratie en meer vastberadenheid om nieuwe successen te behalen."

STER reclame