Bjorn Kellerman in actie voor Kampong
NOS Sport

Ook hockeyers leveren deel salaris in

Spelers van hockeyclubs Kampong, SCHC, Tilburg en HGC leveren salaris in om de financiële gevolgen van de coronacrisis voor hun club te beperken. Dat meldt de website Hockey.nl.

Bij Kampong leveren de spelers op eigen initiatief tien procent van hun verdiensten in, zegt international Bjorn Kellerman. "De club is altijd goed voor ons, dus vinden we als spelersgroep dat wij ook een gebaar moeten maken nu de club het lastig heeft."

Ook bij SCHC, waar zowel de mannen als de vrouwen gemiddeld vijftien tot twintig procent salaris inleveren, is dat het geval. Tilburg, dat aan het begin van de coronacrisis als een van de eerste clubs de betalingen aan alle staf en trainers opschortte, heeft met de spelers ook een financiële regeling getroffen, net als HGC.

Voetballers

Eerder werden in de voetbalwereld al afspraken gemaakt over een salarisvermindering, die totaal op een bedrag van ongeveer 35 miljoen euro per jaar wordt geschat.

Voorzitter Yevgeniy Levchenko van de spelersvakbond VVCS roemde bij dat akkoord de solidariteit die is getoond door onder andere de spelers en clubs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl