Jeroen Delmee tijdens een wedstrijd van Tilburg in de competitie
NOS Sport

Coronacrisis dwingt hockeyclub Tilburg tot opschorten salarissen staf

Tilburg heeft als een van de eerste hockeyclubs besloten om de salarissen van staf en trainers op te schorten vanwege de coronacrisis. Dat schrijft de hockeyclub uit Noord-Brabant in een nieuwsbrief.

De meeste andere clubs in de hoofdklasse betalen hun coaches vooralsnog wel en ook de salarissen van hockeyers worden nog uitbetaald. "Door het verlies aan inkomsten is het niet mogelijk om de coaches door te betalen", aldus Tilburg-voorzitter Rob Kluyt in een interview op hockey.nl.

Duur complex

"Wij hebben een duur complex", aldus Kluyt. "Van elke euro contributie gaat 65 cent naar onderhoud en exploitatie van ons complex. Dat is duur en dan lopen we ook nog eens zo'n 300.000 euro aan horeca-omzet mis."

De hoofdcoach van Tilburg, Jeroen Delmee, kan ermee leven dat hij voorlopig niet wordt betaald. "Als het geld er niet is, dan is het er niet. We moeten de club niet om laten vallen. De mensen moeten loyaal zijn. We doen het samen."

Wel of geen competitie

Door de hockeycompetitie is in Nederland, in tegenstelling tot vrijwel alle andere sportcompetities, nog steeds geen streep gezet. De Nederlandse hockeybond KNHB wil de competitie het liefst op het veld afmaken en niet achter het bureau.

Tot en met 28 april zijn, conform de kabinetsmaatregelen, alle sportaccommodaties gesloten. De hockeybond hoopt dat na die datum de competitie toch nog kan worden afgemaakt.

Bekijk hieronder een interview met KNHB-directeur Erik Gerritsen:

Hockeybond wil competitie op het veld afmaken, en niet achter bureau

Tilburg-voorzitter Kluyt is verbaasd over die opstelling en besloot een e-mail te sturen naar de KNHB met de vraag zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen. "De wereld heeft nu iets anders op te lossen dan hockey. Ik vind dat wij als sport een gepaste opstelling moeten aannemen."

Oranje-Rood, de hockeyclub uit Eindhoven, hoopt juist wel op een herstart van de competitie. "Vooropgesteld: we volgen natuurlijk de kabinetsmaatregelen", aldus Harry van Hout, voorzitter van Stichting Tophockey Oranje-Rood, in een interview met het Eindhovens Dagblad.

"Maar als we bijvoorbeeld half mei weer kunnen trainen, zou de competitie één of twee weken later kunnen worden hervat. Waarom zou je nu al een beslissing moeten nemen?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl