NOS Voetbal

Bosz hervat Bundesliga: 'Het ziet er allemaal spooky uit, dat is niet leuk'

Bosz: 'Omstandigheden waarin we moeten spelen, zijn niet leuk'

"Centraal onderin staat een microfoontje, naast de uitknop. Die moet je indrukken". Na een aantal weken van coronamaatregelen is Peter Bosz prima thuis in de wereld van de videocalls.

De trainer van Bayer Leverkusen blikt in gesprek met NOS-verslaggever Arman Avsaroglu - wanneer de verbinding eenmaal optimaal tot stand is gekomen - vooruit op de aanstaande herstart van de Bundesliga.

Leverkusen speelt komende maandag op bezoek bij Werder Bremen de eerste wedstrijd in ruim twee maanden. "Het is moeilijk te zeggen wat ons te wachten staat en hoe we ervoor staan. Maar ik heb er wel vertrouwen in", zegt Bosz, die in Bremen op de bank een mondkapje zal dragen.

Hygiënemaatregelen

Er geldt de komende weken namelijk een streng coronaprotocol in Duitsland. Bosz en zijn spelers zitten op dit moment in quarantaine, ter voorbereiding op het duel met Werder.

Een aparte gewaarwording, volgens Bosz. "We zitten nu een week in quarantaine. In de bus naar het hotel zat er een groot scherm achter de chauffeur. Het ziet er allemaal heel spooky uit. Dat maakt het zeker niet leuk."

EPA
De spelers van Bayer Leverkusen na de Europa League-zege op Rangers

Toch kijkt de oud-trainer van onder meer Ajax en Vitesse uit naar het moment waarop de bal in de Bundesliga weer rolt. Hij vreest niet voor zijn eigen gezondheid (ondanks het feit dat hij met astma tot de risicogroep behoort), of die van zijn spelers.

"We zijn allemaal getest, gisterochtend voor de vierde keer. Gelukkig allemaal negatief", aldus Bosz. "De hygiënemaatregelen zijn zo goed dat ik me helemaal veilig voel."

"Het kan ook misgaan. Daar is iedereen van overtuigd. Maar dat kan de Bundesliga natuurlijk niet gebruiken. Daarom drukken ze ons op het hart om de maatregelen goed na te leven."

Onderlinge oefenwedstrijden

Er valt voor Leverkusen dit seizoen nog het nodige te behalen. Met nog negen competitiewedstrijden te gaan, staat de club op de vijfde plaats. De achterstand op nummer vier Borussia Mönchengladbach - en dus directe plaatsing voor de Champions League - bedraagt slechts twee punten.

EPA
Bosz coacht zijn spelers tijdens het duel met Paderborn

Volgens Bosz zit zijn ploeg nog niet op het niveau van voor de onderbreking, toen ook de halve finales van de Duitse beker werden bereikt en in het heenduel met Rangers (3-1 overwinning) een grote stap werd gezet richting de kwartfinales van de Europa League.

"Dat niveau hebben we nu nog niet. Dat zagen we in de onderlinge oefenwedstrijden die we hebben gespeeld. Die hebben we georganiseerd in ons stadion, om de omstandigheden na te bootsen die de spelers straks kunnen verwachten", zegt Bosz.

Mondkapje

Die omstandigheden kan Bosz dit weekend alvast voor de televisie ervaren. Op zaterdag en zondag staan al acht competitiewedstrijden op het programma. "Het is wel een voordeel dat we pas maandag spelen. Dan kan ik alvast zien hoe de trainers ermee omgaan."

"Op de bank moet ik een mondkapje dragen. Maar als ik vanaf de zijlijn iets wil zeggen, hoeft dat niet", weet Bosz. "Dus ik denk dat ik maar de hele wedstrijd aan de zijlijn ga staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl