AFP
NOS Voetbal

Bosz denkt dat hij in Duitsland 'aan 't lijntje wordt gehouden'

In tegenstelling tot in Nederland zijn in Duitsland de voetbalclubs weer begonnen met trainen. Zo ook Peter Bosz bij Bayer Leverkusen: "De groepjes maak ik steeds groter. Vandaag waren het zelfs twee groepen van negen."

In gesprek met het clubkanaal van zijn vroegere werkgever RKC Waalwijk wordt verder duidelijk dat er nog veel onzekerheid is bij Bosz. "Geen idee wanneer we weer gaan voetballen. Ik heb het idee dat we aan het lijntje gehouden worden, dat ze tijd willen kopen. Eerst was het 4 april, toen 2 mei en nu 9 mei..."

Leverkusen-coach Bosz traint al met groepjes van negen

Tot en met 31 augustus zijn grote evenementen in Duitsland verboden. Ook Bundesligaduels met publiek. Bosz: "Spelen zonder publiek zou verschrikkelijk zijn, dat vind ik helemaal niks. Al begrijp ik heel goed dat de boel draaiende gehouden moet worden."

Hij doelt daarbij op de tv-gelden die noodlijdende clubs anders mis kunnen lopen. "Werder Bremen en Schalke 04 staan op omvallen. Volgens mij kunnen ze de maand mei al niet meer betalen. Ik begreep dat er nog 750 miljoen euro aan tv-gelden betaald moet worden, maar dat dat alleen gebeurt als er gevoetbald wordt."

Volgens Bild is televisiezender Sky echter bereid om de clubs tegemoet te komen door op korte termijn al 225 miljoen euro te betalen.

Onthulling Bosz over contact met Ajax

Tegenover RKC TV onthult Bosz hoe hij in 2016 op curieuze wijze trainer van Ajax werd. Hij stond er eind 2015 goed op als Vitesse-coach. Uit het niets stuurde Marc Overmars - technisch directeur van Ajax - hem een berichtje met de mededeling niet langer dan een jaar bij een andere club te tekenen.

Bosz vertelt hoe hij bij Ajax kwam: 'Dat is altijd geheim gebleven'

"Ik stuurde Marc terug: hoezo?", herinnert Bosz zich. "Daar kreeg ik niks op terug, maar je gaat toch nadenken. Hij doet dat niet voor niets. Vervolgens ging ik in december naar Maccabi Tel Aviv en liet daar in mijn contract opnemen dat ik na een half jaar naar Ajax zou mogen."

"Dat liet ik Overmars ook weten. Op 2 maart belde hij dat Frank de Boer in de zomer weg zou gaan. Hij kwam in het geheim naar Israël om te kijken of we er samen uit konden komen. Het is nooit naar buiten gekomen, maar ik wist rond 3 maart al dat ik het komende seizoen trainer van Ajax zou zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl