Kartonnen fans op de tribune bij Borussia Mönchengladbach
NOS Voetbal

Namaaksupporters in Duitsland en Wit-Rusland tegen lege tribunes

De Bundesliga zou de competitie het liefst in mei alweer hervatten. Mocht dat - zoals verwacht - zonder publiek gebeuren, dan heeft Borussia Mönchengladbach alvast maatregelen genomen tegen het akelige beeld van lege tribunes.

Donderdag namen in het stadion al de eerste supporters plaats, van karton. Naar een idee van de supportersvereniging kunnen fans van Borussia voor 19 euro een kartonnen fan kopen met daarop een levensgrote foto van zichzelf.

De fans mogen zelf bepalen op welk stoeltje hun namaaksupporter wordt neergezet. Volgens de club is de actie een succes en zijn er inmiddels al duizend surrogaattoeschouwers besteld.

Etalagepoppen in Wit-Rusland

Ook in Wit-Rusland doet als gevolg van de coronavirus een nieuw soort supporter zijn intrede. Daar worden de tribunes tegenwoordig gevuld door etalagepoppen.

Wit-Rusland is het enige Europese land waar de competitie nog doorloopt en zelfs publiek is er nog toegestaan. Veel fans blijven echter alsnog uit gezondheidsoverwegingen thuis.

Voetbalclub Dinamo Brest geeft, net als Borussia Mönchengladbach, zijn fans echter de mogelijkheid om er op een creatieve manier toch een beetje bij te zijn. Voor 22 euro wordt er in het stadion een etalagepop neergezet met een foto van de fan zelf. Het programmaboekje van de wedstrijd krijgen de fans thuisgestuurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl