Een treffer bij Borussia Mönchengladbach-FC Köln, maar geen publiek
NOS Voetbal

'Maximaal 239 personen welkom bij Bundesligaduels zonder publiek'

Waren er vorige maand bij het publiekloze duel tussen Borussia Mönchengladbach en FC Köln evengoed nog zo'n 600 mensen in het Borussia-Park aanwezig, bij een eventuele 'kale' voortzetting van de Bundesliga in dit coronatijdperk zullen hooguit 239 personen in de voetbalstadions rondlopen.

Dat blijkt uit de plannen van de Deutsche Fussball Liga (DFL) waarover Bild de beschikking zegt te hebben. De DFL hoopt de competitie, die na dat treffen in Mönchengladbach op 11 maart werd stilgelegd vanwege de coronacrisis, in mei te kunnen hervatten en dat zal dan waarschijnlijk gebeuren met wedstrijden zonder publiek.

Vier ballenjongens

In dat geval mogen zich volgens het uitgelekte plan 126 personen op en rond het speelveld bevinden. Onder hen natuurlijk de spelers, een begeleidende staf van maximaal acht personen per ploeg, de arbitrage en slechts vier in plaats van de gebruikelijke twaalf ballenjongens.

Op de tribune is plaats voor een delegatie van maximaal acht personen per club en hooguit dertig journalisten mogen getuige zijn van de verwikkelingen op het veld. Los daarvan staat de 36 man sterke ploeg die nodig is voor de televisie-uitzending. Sponsors, VIP-gasten en clubmedewerkers zonder functie zijn niet welkom.

Verder zullen er dertig ordebewakers in het stadion rondlopen en erbuiten nog eens vijftig. Die moeten voorkomen dat de fans er zich verzamelen.

Bekijk hieronder hoe de selectie van Eintracht Frankfurt weer traint.

Bij Eintracht Frankfurt staan ze weer op het voetbalveld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl