Borussia Mönchengladbach-FC Köln werd woensdag al zonder publiek gespeeld
NOS Voetbal

Ook Bundesliga per direct stilgelegd vanwege het coronavirus

Ook in Duitsland wordt voorlopig niet meer gevoetbald. Vrijdag maakte de Deutsche Fussball Liga (DFL), de koepelorganisatie van de Bundesliga, bekend dat alle wedstrijden in de 1. Bundesliga en de 2. Bundesliga worden uitgesteld.

Aanvankelijk zouden de meeste wedstrijden gespeeld worden, zij het zonder publiek. Directe aanleiding voor het besluit is dat vrijdag bij meerdere clubs verdenkingen van mogelijke coronabesmettingen zijn ontstaan.

Maandag gaat de DFL om de tafel met de profclubs over het voorstel om alle wedstrijden in de 1. Bundesliga en 2. Bundesliga van 17 maart tot 2 april af te gelasten.

'Dit is waanzin'

De aarzeling om de speelronden van dit weekend af te gelasten, kwam de voetbalkoepel op veel kritiek te staan. Onder anderen Bayern-middenvelder Thiago Alcantara riep via sociale media op om het gezond verstand te gebruiken.

Aanvankelijk was alleen het duel tussen Hannover 96 en Dynamo Dresden, die zondag in de 2. Bundesliga op de kalender stond, afgelast.

Twee spelers van Hannover zijn besmet met het coronavirus en de hele selectie is daarom thuis in quarantaine geplaatst. Vrijdag werd bekend dat ook de spelers van 1.FC Nürnberg zitten in thuisisolatie zitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl